Реклама / Ads
2| 4313 |06.07.2019 НОВИНИ

Нов протест в Костинброд за загиналия моторист

.
Източник: БГНЕС
В Костинброд на пореден протест излизат близки и приятели на загиналия в катастрофа преди седмица 34-годишен моторист Игнат Славков. Те носят черни знамена на лобното му място
 

Недоволството е свързано с освобождаването от ареста на кмета на града Трайко Младенов, който, според протестиращите, е виновен за инцидента. Очевидци твърдят, че кметът се е опитал да направи обратен завой, заради което мотористът се е ударил в колата му.

 

Кметът отрича и твърди, че не е нарушавал правилата за движение и твърди, че не е видял моториста, докато се е опитвал да изпревари друго превозно средство. Протестиращите обаче са единодушни, че е Младенов е направил опит за непозволената маневра.

 

Младенов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. На свобода е срещу парична гаранция в размер на 5000 лв. Временно му е отнета шофьорската книжка и му е забранено да напуска страната.

 

Събралите се на протеста хора твърдят, че кметът дори не живее в Костинброд, а в София. Пред БНР те заявиха:

 

"Искаме просто истаната, искаме справедлив процес, справедливо наказание. Ние не отричаме, че вината е споделена, но искаме кметът да застане, да признае неговата вина и оттам нататък прокуратурата и съда да свършат тяхната работа и да има някакво адекватно наказание".

 

"Както и да лъжеш, каквото и да говориш, като се види колата, може да се разбере, че човекът е виновен. Направил е обратен завой, ударът е точно в средата на колата, във вратите. Няма как да излъже. Той обяснява, че се е опитвал да изпреварва. С изпреварване няма как да стане този удар".

 

"Искаме съдебната система най-после да си свърши работата, защото става въпрос за един човешки живот и то за младо момче. Стига вече с тези чадъри, стига вече с тези политически оправяния. Искаме този път да има справедливост, да има правда".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4449 |05.07.2019 Служители на МВР излязоха на протест . 2| 4377 |05.07.2019 МВР празнува! Едни ще се поздравяват, а други ще протестират . 2| 4417 |04.07.2019 Каракачанов финтира протестиращи за закриване на полигон Црънча . 8| 4291 |02.07.2019 Полицаите излизат на протест заради ниско заплащане на нощния труд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads