Реклама / Ads
1| 5474 |30.04.2014 НОВИНИ

Нови програми на НАТО на „Хемус 2014“

.
Нови съвместни програми на НАТО ще се обсъждат на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус – отбрана, антитероризъм, сигурност“, която ще се проведе от 28 до 31 май 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Това ще стане на заседанието на Групата по управление на жизнения цикъл на НАТО, чийто домакин е Министерството на отбраната.

Групата, която е в състава на   Конференцията на националните директори по въоръженията,  включва  представители на 26 страни членки на Алианса и на 5 държавите от програмата  „Партньорство за мир“. Тя играе важна роля при взимането на решения за нови концепции за въоръжаване и отбранителни системи, за инвестиции в тяхното производство и поддръжка.  
    
Очаква се срещата да  даде ясни сигнали за бизнеса, свързан с отбранителната индустрия, на която е посветено изложението „Хемус“. В неговото 11-о издание се представят водещи компании  от 9 държави: Австрия, България, Германия, Италия, Турция, Франция, Чехия, Швейцаря и Швеция.

Те ще демонстрират върхови технологии и иновативни изделия за отбрана, антитероризъм и сигурност.  В експозициите ще бъдат показани новости за сухопътни войски, вонноморски и военновъздушни сили, за оборудване на бойците и за общо осигуряване на армията.  Част от изделията са с гражданска употреба и се използват в сферата на личната безопасност, екологичния мониторинг, управлението на трафика в градовете и други области. Поканени са официални делегации от над 50 страни, които ще се запознаят с тенденциите в този сектор от икономиката и  с потенциала на българските предприятия.

Развитието на отбранителната промишленост е тема и на Индустриалния форум, който ще се проведе в деня на откриването на изложбата. Представители на държавни институции, фирми, научни институти и висши училища ще дискутират нови проекти, които да дадат възможност на българските предприятия да станат доставчици на световни производители, да увеличат износа  и да участват в европейския пазар на отбранителни продукти и услуги. В програмата на Индустриалния форум са включени дискусии за приоритетите на различните видове въоръжени сили и по-доброто взаимодействие с индустрията, както и за повишаване на ефективността на отбраната и сигурността според решенията на Европейския съвет от срещата на високо ниво през декември 2013 година.

Двете прояви открояват „Хемус 2014“ като делови форум с голямо значение за отбранителната промишленост и за различни отрасли, свързани с нея. Очакваме голям интерес към изложбата, тъй като ще покаже най-добрата техника и хайтехнологии, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.
    
Изложението се организира от фондация „Хемус ‘95” под патронажа на Министерство на отбраната и Mинистерството  на икономиката и енергетиката.  Основни партньори са Международен панаир Пловдив и Сдружение „Българска отбранителна индустрия“.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5024 |28.04.2014 САЩ с нови санкции срещу Русия . 20| 5312 |28.04.2014 Др.Стойнев: "Южен поток" означава и 5000 нови работни места . 4| 5914 |23.04.2014 Ето ги новите водещи по bTV- Лиляна и Иван . 2| 5212 |23.04.2014 Внезапна проверка на НЗОК установи нарушения в 38% от болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads