Реклама / Ads
9| 4050 |07.11.2023 НОВИНИ

Новият кмет на Варна Коцев: Ще направим финансова ревизия за последните 10 години

.
"Не планираме чистка в общинската администрация, всеки, който работи професионално, ще му бъде гласувано доверие", каза днес на пресконференция новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев. Той уточни, че ще има пренареждане на структурата на общината, като се обмисля да бъдат назначени заместник-кметове по морските въпроси и за европейските програми.
 

"Философията на управлението ни ще бъде да загърбим партийните интереси и да подадем ръка на всички, които искат да работят за Варна", допълни Коцев, цитиран от БТА. Той допълни, че екипът му ще търси и подкрепата на Общинския съвет, като изрази надежда, че ще бъде съставено мнозинство, въпреки наличието на 12 различни формации.

 

Коцев уточни, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще направи свое предложение за председател на съвета.

 

За позицията на конкурента си от ГЕРБ Иван Портних, че оставя общината в добро финансово здраве, новоизбраният кмет посочи, че силно се надява това да е истина. Той допълни, че ще бъде направена финансова ревизия, за да се види къде са отивали парите на варненци през последните 10 години.

 

Коцев каза още, че сред първите задачи на екипа му ще бъде среща с Общинска полиция, за да се вземе решение как да се повиши сигурността в града. По думите му идеята е да бъде изграден Център за градска сигурност, където да има екипи, извършващи мониторинг върху записите от видеонаблюдението във Варна.

 

Новоизбраният кмет допълни, че планира среща със строителните фирми, за да бъде разгледано изпълнението на договорите им за ремонтите в града. По думите му същото е валидно и за сметопочистването и сметоизвозването. Коцев допълни, че неговата цел е да се повиши и ефективността на градския транспорт, но не бе категоричен дали трябва да се смени ръководството на общинската компания. Той съобщи още, че до няколко седмици екипът му ще представи цялостна концепция за бъдещето на Морската градина, включително за движението на автомобили в нея. По думите му неговата идея е постепенно движението на коли в парка да бъде спряно изцяло, като бъдат изградени буферни паркинги за автомобилите.

 

Новоизбраният кмет съобщи още, че вече има сформиран екип, който работи по проекта за бюджет на Варна за 2024 година. Той сподели и идеята си за осигуряване на повече свобода за районните кметове, която да има даде шанс да вземат и самостоятелни решения.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4479 |07.11.2023 Дядо поп ръси и спасява от уроки Михайлов и БФС- компания в Бояна . 1| 3958 |07.11.2023 Любослав Костов, КНСБ: Увеличението на пенсиите е заложено по т.нар. „швейцарско правило“ . 11| 4242 |07.11.2023 Костадинов оклюма: "Възраждане" получи незадоволителен резултат на местните избори . 20| 7988 |07.11.2023 Адв. Величков за ФрогНюз: Това е пиар! Самата Ваня Григорова знае, че няма основание за касиране на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads