Реклама / Ads
1| 2805 |06.06.2023 НОВИНИ

Новите министри встъпиха в длъжност в ресорните им ведомства

.
Министрите от служебния кабинет предадоха постовете си на избраните днес нови ръководители на ведомствата
Новите министри встъпват в длъжност в поверените им министерства. Министрите от служебния кабинет предадоха постовете си на избраните днес нови ръководители на ведомствата.
 

„Аз съм изключително щастлив, че човек като проф. Христо Хинков идва като редовен министър на здравеопазването. Бях се настроил, че мандатът на служебния кабинет ще бъде кратък. Оказа се доста по-дълъг, но страната има нужда от парламент. Проф. Хинков е човек с огромен административен опит. Аз дойдох на този пост като председател на Столичната лекарска колегия.

 

Познавам всички колеги в София и съм убеден, че той ще се справи и ще направи подходящия екип“, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев при предаването на поста на наследника си, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

 

„Абсолютно вярно е, че здравеопазването не трябва да има цвят, защото когато политиката се намеси в нещо, което е общочовешко, тогава нещата не вървят“, посочи на свой ред новият министър на здравеопазването проф. Христо Хинков.

Той бе категоричен, че ще продължи работата по всичко започнато.

 

Най-важното е да успеем да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата, затова Министерството на земеделието става Министерство на земеделието и храните. Това заяви министър Кирил Вътев при встъпването си в длъжност.

„Веригата е неразривно свързана и който не го разбира, ще трябва да го разбере. Целта е по-качествени и повече български храни от български суровини, а не от вносни“, коментира министър Вътев. Той съобщи, че ще работи по въпроса за браншовите организации в агросектора, за да има по-висока ефективност. Земеделският министър допълни, че очаква от екипа си работа, насочена към резултати.

 

Постът му бе предаден от Явор Гечев, министър на земеделието в служебния кабинет на премиера Гълъб Донев, който заяви, че трябва да има приемственост и благодари на служителите в министерството за свършената работа.

 

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев встъпи в длъжност, поемайки поста от Весела Лечева на церемония в Министерство на младежта и спорта (ММС).

„Чувствам се късметлия. Младежите са бъдещето, спортът е качеството на живот. Двете най-хубави неща се паднаха именно на мен и приемам това предизвикателство с огромна отговорност.

 

Няма човек, който да се е занимавал със спорт и да не е развил в себе си едни от най-хубавите човешки качества – да играе честно, да се научи на ред, дисциплина, трудолюбие, сила и издръжливост. А младите хора – те са бъдещето, иновациите, енергията. Всички български спортисти, треньори и млади хора имат в мое лице човек, към когото да се обръщат за съдействие“, каза министър Илиев, цитиран от пресцентъра на спортното ведомство.

 

Той благодари на Весела Лечева за всичко свършено от нейния екип през последните 10 месеца.

 

За мен електронното управление е кауза, в която вярвам и винаги съм изповядвал. Знам и вярвам, че в Министерството и Изпълнителната агенция „Инфраструктура на електронното управление“ има достатъчно хора, които споделят моята визия, с които заедно ще вървим напред“, заяви министърът на електронното управление Александър Йоловски на церемонията по приемане на властта, съобщиха от ведомството.

 

Досегашният служебен министър на електронното управление Георги Тодоров пожела успех на министър Йоловски и благодари на екипа на Министерството за съвместната работа.

 

България трябва да окаже помощ на Украйна, за да може да продължи контраофанзивата си и да освободи окупираните си територии. Това заяви новият министър на отбраната Тодор Тагарев на официалната церемония, на която встъпи в длъжност. Министърът посочи, че това ще бъде направено в рамките на съюзните решения и стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание.

 

По думите му трябва да бъдат продължени усилията в укрепването на отбранителните способности на страната. Тагарев заяви, че няма никакви негативни намерения в правителството по отношение на хората в отбраната, пише БТА.

 

Целият ми професионален път и натрупаният опит са единствено в МВР. Сигурен съм, че работата досега ще ми помогне на новата позиция, тъй като аз съм част от МВР. Познавам проблемите, трудностите и препятствията, с които колегите се сблъскват всеки ден и с екипа ми ще помогнем да се справим с тях.

 

Не съм политическа фигура, а човек от системата и се надявам това да донесе спокойствие на колегите. Ще направя всичко възможно да държа МВР далеч от политиката и от междуинституционални и междуличностни борби, на каквито сме свидетели напоследък. Това каза Калин Стоянов , след като пое поста министър на вътрешните работи.

 

„Надявам се и на сериозна подкрепа от страна на всички служители, тъй като те знаят че съм част от тях. Ще бъда гарант за това МВР да изпълнява задълженията си, въпреки трудната вътрешна и международна обстановка“, посочи Стоянов.

 

Ще започнем да работим в Министерството на финансите по проектозакона за държавния бюджет за 2023 г., който се надявам до няколко седмици да бъде внесен в Народното събрание – той ще е с 3 % дефицит и без увеличение на данъците.

Това анонсира министърът на финансите Асен Василев при встъпването си в длъжност в Министерството на финансите.

 

По отношение поемането на нов дълг в бюджета, министър Василев каза, че първо трябва да види разчетите, но заяви, че предложеният сега дефицит ще намалее и би следвало и размерът на дълга също да намалее. 



 
 
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2610 |06.06.2023 Владислав Панев: Това е експертен кабинет, министрите сами избират екипите си . 7| 2747 |06.06.2023 Заместник-министрите от служебното правителство са освободени от длъжност . 24| 4635 |01.06.2023 Вижте предложенията за министри на кабинета ”Денков” . 2| 2978 |29.05.2023 Новият служебен кабинет в Гърция положи клетва. Вижте ключовите министри, здравният - роден в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads