Реклама / Ads
0| 3119 |21.07.2023 НОВИНИ

Ново 20: Домът на киното сменя отново наемателите си

.
За трети път в рамките на последните два месеца Домът на киното ще смени своя наемател. Той идва след като внезапно компанията “Арт фест”, който управлява над 30 години Домът на киното, внезапно реши да се оттегли като не поднови договора си по “комплексни причини”.
 

Новият наемател ще е Дружеството “Амбиент ООД”, което е избрано с решение на Управителния съвет на Съюза на българските филмови дейци, който притежава киното. 

След като “Арт фест” на Стефан Китанов - създател и на "София филм фест", реши да напусне, Домът на киното бе изправено пред риск от затваряне и финансови проблеми. Временно там бяха назначени продуцентите Борислав Чучков, Цанко Василев и комуникационния експерт Ради Георгиев и тяхното дружество "Purple Rain". Тогава избухна и скандалът с рекламата на Pizza Lab. 

 

Обявен бе конкурс за нов наемател на Дом на киното, а срокът за изпращане на стратегиите бе до 15 май. Кандидатите са “Амбиент” ЕООД, Йордан Жечев, “Purple Rain”. До 5 август трябва договорът с "Амбиент" да бъде сключен, след като е преминал одобрението на УС на СБФД. Ако до тази дата договор не бъде сключен, преговори ще започнат с кандидата, класиран на второ място - Йордан Жечев.

 

Фирма “Амбиент” ЕООД държи кафенето в Дома на киното. Към момента не е ясно какви са мотивите зад решението на Съюза на българските филмови дейци, които подкрепят фирмата с 9 гласа “за”. “Амбиент” ЕООД е собственост на Здравко Армянов, който е и един от основателите на бизнеса cush.be. В началото на бранда магазинът получава от Дома на киното помещение временно, който впоследствие става постоянен.

 

До пролетта на 2020 г. всичко върви възходящо. Приходите на “Амбиент“ – компанията, която управлява и Cush.bе, и кафето на Дома на киното, се удвояват спрямо 2019 и достигат над половин милион лева, пишат от “Форбс”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3361 |20.07.2023 Димитър Ганев: С посещението на Зеленски в България се очерта краят на едно разделение и началото на ново . 0| 2707 |19.07.2023 „Софийска вода“ АД ще въведе нови услуги, с които да подпомогне строителните фирми в изграждането на ВиК инфраструктурата към новостроящи се обекти . 13| 3334 |18.07.2023 Новото правителство спря обществени поръчки на старото за 4 млрд. лева . 0| 2607 |17.07.2023 Отново фалшиви SMS-и от името на „Български пощи“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads