Понеделник, 23 Октомври 2017, 19:55
Frognews
0| 2899 |15.04.2017

НСО забрани дронове и шумни предмети на светата литургия

.
НСО предупреждава да не се използват дронове и шумни предмети на Великден в района на храм-паметника „Св. Александър Невски“ по време на светата литургия. Няма да се допускат и граждани в нетрезво състояние.
По време на Празничното Пасхално богослужение в храм-паметника „Св. Александър Невски“, което ще се състои тази вечер, не е желателно използването на безпилотни летателни средства (дронове) в района на провеждане на събитието заради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица. Това се посочва в съобщение във връзка с обезпечаване на сигурността по време на Празничното Пасхално богослужение в храм-паметника „Св. Александър Невски“, публикувано на сайта на Националната служба за охрана (НСО).

Проверката на гражданите, желаещи да наблюдават Великденската света литургия ще бъде осъществявана посредством три пункта: първият пункт ще бъде разположен на ул. „Оборище“ и ул. „19-ти февруари“, вторият – между ул. „Шипка“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“ и третият – на ул. „Оборище“ – участъкът между ул. „Париж“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“.

От НСО напомнят на гражданите, които ще присъстват на проявата, че следва да спазват чл. 6, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл. 23., ал.5 от Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община, която гласи: „При провеждане на масови прояви на обществени места се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.“

Полицейските служители, в рамките на своята компетентност, контролират прилагането на Наредбата и съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кольо Парамов: Пеевски и Цонев мерят търпението на Сотир Цацаров 0| 58 |23.10.2017 . 21 хотела в София ще приютяват европейските гости по време на председателството ни 0| 383 |23.10.2017 . Осъдиха Анита Мейзер на 4 години и 6 месеца затвор 0| 555 |23.10.2017 . Тежка катастрофа край Владая, има ранени 0| 689 |23.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах