Реклама / Ads
0| 2740 |31.10.2022 НОВИНИ

Обединените арабски емирства и ”ОПЕК +” ще продължат да предлагат петрол

.
Източник: БГНЕС
Министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства Сухейл Мохамед ал-Мазруи заяви, че Организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори (”ОПЕК +”) ще останат надежден доставчик за предлагането и търсенето на петрол.
 

Министър Сухейл Мохамед ал-Мазруи потвърди, че неговата страна и останалите членове на "ОПЕК +" остават ангажирани с осигуряването на света с необходимите доставки на петрол на Международното петролно изложение и конференция в Абу Даби (ADIPEC), предаде БНР, като цитира Ройтерс.

 

Той допълни, че "ОПЕК +" разполага с механизъм, за да остане заедно, ако това се изисква.

 

По-рано този месец ОПЕК заяви в най-новия си доклад, че ръстът на глобалното търсене на петрол се очаква да достигне средно 99.7 милиона барела на ден през 2022г., което е с 0,5 милиона барела по-малко от прогнозите на организацията през септември.

 

Междувременно петролът поевтинява с над 1% в началото на търговията в понеделник след публикуването на нова серия слаби икономически данни в Азия и опасенията за свиване на петролното търсене на фона на разширяването на Covid (Ковид) ограниченията в Китай.

 

По-рано днес Китайската федерация по логистика и покупки (CFLP) заяви, че производственият сектор на страната отново е навлязъл в зоната на свиване през октомври. Индексът на мениджъра по покупките (PMI) на Националното статистическо бюро на Китай се понижи през октомври до 49.2 пункта от септември от 50.1 пункта, спадайки обратно под важното ниво от 50 пункта - водораздел между експанзията и свиването на икономическата активност.

 

Фючърсите на петрол Брент се понижават с 1.5% към 94.30 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол WTI - с 1.3% към 86.76 долара за барел.

Въпреки това поевтиняване, петролните фючърси са на път да отбележат първо повишение на месечна база през октомври от май насам, тъй като инвеститорите се подготвят за предстоящите големи съкращения на производството на от страна на "ОПЕК +", които съкращения заплашват да затегнат пазара още повече преди началото на зимата.

 

Решението за намаляване на съвместните си добиви с 2 милиона барела на ден от началото на ноември е свързано с поддържане на високи петролни цени, въпреки че форматът "ОПЕК +" посочи като мотив променената икономическа ситуация и необходимостта от защита на петролната индустрия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3253 |14.10.2022 Бесарабски българин е загинал в защита на Донецк . 0| 2774 |31.08.2022 Радев пристигна на официално посещение в Обединените арабски емирства . 0| 3180 |04.07.2022 Болград се сбогува с бесарабски българин, загинал във войната в Украйна . 0| 3607 |14.05.2022 Избраха новия президент на Обединените арабски емирства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads