Реклама / Ads
1| 2954 |15.11.2022 НОВИНИ

Оборудват личния състав на Сухопътните войски

.
„Основният проект за модернизация на Сухопътните войски – за придобиване на нова бойна машина, отново е в ход“.
 

Това съобщи пред журналисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

 

Той обясни, че са изпратени искания за информация до над 10 производители. Отговорите се очакват до средата на декември, след което ще бъде изготвен анализ и ще се вземе решение до кого да бъде изпратено искане за оферта.

 

„Основните изисквания като нива на защита, колесна формула, въоръжение и типове машини не са променени. Идеята е да получим машини, които и в момента са в серийно производство и не се налага да се правят доработки специално за нас“, обясни генерал-майор Попов. На следващ етап предстои подготовката на нов проект за инвестиционен разход.

 

Успешно се реализира и проектът за нова индивидуална екипировка на Сухопътните войски. Сключен е и последният договор по рамковото споразумение за доставка на каски и бронежилетки.

 

„Към април – май следващата година 100% от личния състав на Сухопътните войски ще бъде оборудван с нови каски и бронежилетки“, каза още генерал-майор Попов. 

 

Той съобщи, че напредва процесът по модернизиране на автомат Калашников. Предстои да започне и работата по подмяната на пистолет „Макаров“.

 

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов говори пред представители на медиите на учебен полигон Сливница, където днес се състоя традиционният турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти и членовете на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в България. Събитието се организира по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

 

Генерал-майор Попов връчи наградите на първенците в състезанието и поздрави всички участници.

 

Проявите в чест на празника на Сухопътните войски продължават и в следващите дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3140 |14.11.2022 Политологът Т. Йовчева: ДБ и ”Български възход” с най-голям шанс за съставяне на правителство . 3| 3226 |14.11.2022 Eпископ Тихон, личният изповедник на Путин, призова за край на войната с Украйна . 3| 2946 |13.11.2022 Росен Желязков е оптимист за съставяне на правителство . 0| 3174 |03.11.2022 Нова система в столичния градски транспорт ще показва на коя спирка сме и дали автобусът закъснява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads