Реклама / Ads
19| 4962 |17.03.2009 НОВИНИ

Обрат по делото във Варна предричат близки на убиеца

.
Студентите във Варна протестират при подобно жестоко убийство като това на Радостина Ефтимова, престъпникът да получи присъда от едва 15 години затвор.Те предупреждават, че ще стане страшно.
 

 

Обрат по делото за смъртта на варненската студентка Радостина Ефтимова би могло да има, при положение, че задържаният за убийството й Георги Цветанов проговори, смятат близките на младежа. Според тях през нощта на престъплението Георги не е бил сам, с него имало и някой друг в апартаментана ул. „Мир" 17 , където било извършено престъплението. Засега Георги отказва да даде показания, но все пак лично той посочил на разследващите къде е скрил джинсите, с които е бил облечен в нощта на убийството. Георги попълнил тестовете от назначената тройна съдебнопсихиатрична експертиза и беседвал с психиатри. Експертизата трябва да отговори на въпроса, бил ли е той адекватен по време на случилото се в апартамента, в който е била убита 21-годишната Радостина Ефтимова, и съответно да се прецени дали е вменяем или не. Днес той няма да се появи в съдебната зала на Варненския апелативен съд, където адвокатите му ще обжалват мярката му за неотклонение, защото не искал да бъде сниман от журналисти.Междувременно съученици на Цветанов оповестиха, че той пребивал свои връстници, а един от тях дори запалил.

Днес студенти от всички варненски университети се включват в шествие под мотото “Ние сме хора. Нека не забравим този път”. Мирният студентски протест ще стигне до сградата на Съдебната палата, точно когато започва обжалването на мярката. Заради убийството на Радостина студентите настояват тежките престъпления да не се разглеждат по съкратена процедура и да бъдат разграничавани от леките криминални случаи. Според тях е недопустимо за подобно жестоко убийство като това на Радостина, престъпникът да получи присъда от едва 15 години затвор. След обжалване на мярката за неотклонение на Цветанов ще се реши какви ще са следващите действия на студентите. Те предупредиха, че ако не са доволни от изхода на това дело, щяло да стане много страшно.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6824 |10.03.2009 Отложиха делото срещу Батко . 3| 5695 |20.02.2009 Назначена е втора експертиза по делото „Куцаров” . 34| 5599 |18.02.2009 Започва делото срещу „краля на рекламата" Красимир Гергов . 32| 5204 |16.02.2009 Нямало "теч" по делото на М. Мургина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads