Реклама / Ads
0| 4774 |18.09.2008 НОВИНИ

Общините ще могат да сключват директни договори с фонд ФЛАГ

.
Очаква се капиталът на фонда да бъде около 100 млн. лева към края на годината.Характерът на предоставените средства от ФЛАГ на общините ще бъде два вида - възмездно финансиране - до 12 месеца и дългосрочно - до 12-15 години.
 

Общините да могат да сключват директни договори за възмездно финансиране с фонд ФЛАГ, предвиждат изменения в Закона за общинския дълг, обсъдени на първо четене от парламента, предаде БТА, цитирана от Дневник.bg.
Основната цел е общините да могат да ползват по-лесно ресурса на фонд  ФЛАГ като финансирането за сметка на фонда бъде изведено от приложното поле на Закона за обществените поръчки. Като резултат общините няма да обявяват поръчки за избор на финансова институция и съответно ФЛАГ няма да се явява на тези поръчки. Общината ще има възможността да сключва директни договори с ФЛАГ за възмездно финансиране, се посочва в мотивите на вносителя. 
Фонд ФЛАГ е създаден с решение на Министерския съвет и има предмет на дейност възмездно финансиране на обекти на общинската инфраструктура и други проекти, съфинансиране на изготвянето и изпълнението на проекти на Европейския съюз. Капиталът на дружеството е 30 млн. лева като с очакваното външно финансиране началният общ ресурс, с който общините ще бъдат подпомагани, се очаква да бъде около 100 млн. лева към края на тази година, пише в мотивите на вносителя.

fond_flag.jpg  снимки Вяра Йовева

Характерът на предоставените средства от ФЛАГ на общините ще бъде два вида възмездно финансиране - до 12 месеца, за покриване на разходите по подготовка на проектите и "мостово финансиране", и дългосрочно - до 12-15 години, за покриване на други присъщи разходи.
Промените в Закона за общинския дълг са подкрепени от Комисията по бюджет и финанси и от Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4940 |11.07.2008 ЕК: Над 50% от 15-годишните българчета не могат да четат правилно . 7| 4888 |08.07.2008 А. Крушкова: Отношение, любов и сервиз могат да върнат българите . 7| 4824 |21.03.2008 Скандал на общото събрание на общините, ГЕРБ напусна . 4| 5393 |16.03.2008 Саша Безуханова: Държава, наука и бизнес могат да си партнират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads