Реклама / Ads
1| 5030 |31.12.2009 НОВИНИ

Окупация на магазините часове преди Нова година

.
Стотици хора пазаруват в последните часове на годината Източник: frognews.bg
Истинска навалица от купувачи по търговските вериги, пълни колички, опашки по касите, окупирани щандове за мръвки, е гледката в столичните супермаркети, часове преди завършването на годината.
 
Това видя репортер на frognews.bg при обиколка на софийските търговски вериги.

Човек до човек, количка до количка, лутащи се между щандовете граждани. Гледката показва, че голяма част от българите са свикнали да се запасяват със стока за празничната трапеза в последния момент.

"Най-много се харчат мръвките, изкупиха и всички маркови чипсове, останаха само по-неизвестните марки. Минават покрай мен със сметки от 500 до 1000 лева", хвали се касиерка, която не смогва да маркира стоките на купувачите. Фактът, че всички каси работят на столична популярна търговска верига, не спомага изобщо за това, пространството пред изхода от магазина да е спокойно. Наблюдават се верижни опашки от по 56-60 човека, показа нашата проверка.


Пред щандовете за месо не е никак спокойно.

Най-голяма лудница е пред щанда за месо, като купувачите залагат яко на свинското, като също така върви и прясно мляната кайма. Жените на щанда за месо не спират да режат и мерят сочните мръвки. Засукани дами избират специалитетите и само ги сочат на силната си половинка.

Баницата също върви добре, видяхме почти празните щандове на тестената замразена вкустия, която често се виждаше в количките на купувачите.


Трудно е да си касиерка в днешния ден.

След близо част "задръстване" в магазина, успяваме да изскочим навън. Там изненадата ни е двойно по-голяма!!! Претъпкани паркинги и идващи нови и нови коли!!! Явно ще се празнува до последно.

Обиколката ни по магазините доведе до следния извод: Не знаем колко ще е щастлива Нова година, но поне ще е вкусна!!!

Frognews.bg
ви казва Наздраве и весело посрещане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5265 |28.12.2009 Проливният дъжд предизвика наводнения в София, Видин и Благоевград . 7| 6484 |24.12.2009 КАТ с 21 мерки за сигурно и приятно пътуване преди Коледа . 2| 5198 |15.12.2009 Обвиниха Баретата преди Коледа . 1| 4961 |02.12.2009 "Отбраната" профукала 100 млн. предизборно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads