Реклама / Ads
24| 5838 |30.04.2014 НОВИНИ

Орешарски: Цветът на кметовете не ни интересува, стига да са до хората

.
Премиерът Пламен Орешарски Източник: Булфото
В икономиката целта, която си поставихме беше да стимулираме развитието. Без да възстановим темповете на икономически растеж, не може да решим другите проблеми. Желанието на правителството за рязко подобряване на средата за правене на бизнес е съпроводено с мерки като разплащане на заварени стари задължения и връщане на ДДС, намаляване на административните тежести върху бизнеса и гражданите, промяна в законодателството, борба с корупцията.
 

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си с представители на бизнеса в област Бургас.

„Имаме амбицията през тази година да идентифицираме поне още 100 мерки, които да подобрят бизнес климата. Работим по нов Закон за инвестициите, както и за усъвършенстване на публично-частното партньорство", посочи Орешарски. Той изтъкна, че ефективната борба с корупцията е превенцията, която трябва да отстрани предпоставките за това явление.

Премиерът изтъкна и желанието на правителството да води балансирана регионална политика. „Не ни интересува цветът на кметовете, а това, че те са най-близо до хората. С тях имаме обща цел и тя е подобряване на благосъстоянието на гражданите и по-добри публични услуги", подчерта министър-председателят.

Вицепремиерът Даниела Бобева определи срещата като много полезна и заради препоръките, които са били дадени към кабинета за работата му в икономическата сфера. Темите от най-голям интерес за бизнеса в областта са били свързани с курортите и тяхната инфраструктура, процедурите по издаване на визи за туристите, достъпът на малки и средни предприятия до обществени поръчки.

Заместник министър-председателят поздрави Народното събрание за волята да приеме окончателно предложените от правителството промени в Закона за обществените поръчки. „Те поставят бариера пред корупцията в обществените поръчки, гарантират прозрачност на процедурите, защита на подизпълнителите, публичност на договорите и анексите по тях", коментира вицепремиерът.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която също участва в срещата, съобщи, че вчера е подписала разрешение за строеж на пътен възел Българово на автомагистрала „Тракия", който ще бъде завършен до началото на туристическия сезон. С 4 млн. лв. от Публичната инвестиционна програма (ПИП) се финансира отсечката Миролюбово-Каблешково-Слънчев бряг, чието пускане ще облекчи досегашния трафик през Бургас за курорта. От ПИП държавата инвестира на 12 млн. лв. за инфраструктурни проекти на общините в област Бургас, посочи още Терзиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5250 |11.04.2014 Премиерът Орешарски: В енергетиката вече няма баничари . 1| 5444 |25.03.2014 Орешарски:Законът решава за ЕРП-тата . 33| 5061 |25.03.2014 Орешарски: Няма да наложим вето на санкции на ЕС срещу Русия . 14| 5275 |24.03.2014 Орешарски: Ще участваме в европейската позиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads