Реклама / Ads
20| 6225 |08.09.2011 НОВИНИ

Острова пропищя от български и румънски бандити

.
Само четири години, след като Румъния и България се присъединиха към Европейския съюз, престъпленията, извършвани от чужденци, граждани на ЕС, във Великобритания сколичи повече от три пъти.
 

 

В отговор на нарастващата престъпност, съдебната власт в страната месечно "раздава" по близо 2750 присъди. Въпреки това, заради диктатите на Брюксел и Страсбург, властта на Острова е безпомощна и не може да изпрати нито един от тези нарушители вкъщи, отбелязва "Дейли Мейл".

 

Как стигнахме до тук?

Когато Великобритания се присъедини към Европейската икономическа общност, каквото бе името на ЕС в миналото, клубът ни бе представен като просто свободен съюз за безгранична търговия на суверенните държави. 40 години по-късно обаче се убеждаваме, че членството ни ни е струвало повечето опори на държавността.


Настоящата криза в еврозоната и властта ни да налагаме вето на всяка конституционна промяна ни предоставят повече от златна възможност да си върнем голяма част от това, което изгубихме. Още преди преговорите да започнат формално, Дейвид Камерън се отказа от най-силния коз в ръкава си. Нищо чудно, че евроскептиците от Консервативната партия вече губят търпение. Над 80 депутати следващата седмица ще се срещнат с премиера, за да го накарат да промени отношенията ни с Евросъюза.


И какво по-добро за начало от това да си върнем контрола върху собствените ни граници?

 

Политиката срещу икономиката

От гледна точка на първото е трудно да си представим по-добър момент за властта да предложи данъчни облекчения на топ данъкоплатците на държавата. Заплатите на повечето работници днес се понижават, а цените на храните и горивата скачат непрестанно. Данъкът добавена стойност пък е на рекордно ниво от 20%.


Мнозина обаче твърдят, че богатите, като например банкерите, носят цялата вина за кашата, в която сме затънали. Следователно защо те от всички останали трябва да бъдат поощрявани с облекчения? Нали правителството повтаряше именно обратното: "В кюпа сме всички ние, без изключения".

 

Когато на обществото бе обещано, че ще има правото да избира темите на парламентарните дебати, гражданите несъмнено трябваше да изразят позицията си по-гласно. Огромна част от британците се подписаха в Интернет петиции, призоваващи управляващите да обсъдят смъртното наказание, катастрофата в Хилсборо и обмислят предложенията за премахване на соц. помощи за участвалите в размириците. Темите, които депутатите обявиха, че ще обсъждат, обаче са коренно различни – отбраната, рибарската индустрия, Кашмир и сигурността на храните.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5869 |08.09.2011 Възстановяваме българските имоти в Турция? . 31| 7457 |31.08.2011 Р. Овчаров: Булгартабак отива у определени български икономически кръгове . 21| 6831 |24.07.2011 Wikileaks "проговаря" за сделката с българските медици . 24| 5517 |22.07.2011 Закон за българския език с 6 правописни грешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads