Реклама / Ads
2| 4203 |12.02.2019 НОВИНИ

Отец Никанор: Позицията по стратегията за детето не e на Ловчанския митрополит

.
БПЦ трябва да взема отношение по всички въпроси, които касаят нашето общество, отношението между хората, бъдещето на нашите деца, проповядването на нравствените ценности в обществото, всичко, което касае нашите човешки взаимоотношения, касае БПЦ. Това каза в предаването ”Лице в лице” архимандрит Никанор.
 

В коментар на становището на Светия синод за Националната стратегия за детето, което разбуни духовете, архимандрит Никанор заяви, че тази позиция не е на Ловчанския митрополит Гавраил, а на служителка в Синода. По думите му цялата афера е комична.

 

„Тази служителка качва неведнъж непремерени неща, дори е качвала съвсем скандални и ужасяващи неща на сайта, затова беше и свалена като главен редактор на този официален сайт на Св. Синод. Мое лично мнение е, че е грешка, че въобще я оставиха в екипа”, каза архимандрит Никанор.

 

„Нещата, които се засягат в тази конвенция, са важни и тези конвенции, които ние приемаме, не са празни думи, защото те трасират пътя след това на приемането на различни нормативни актове и е много важно в този компас на нашия път църквата да укаже правилния път, тоест спасителния път за обществото като цяло и за всеки един от нас", каза отец Никанор.

 

Той поясни, че църквата все още не е взела своето отношение.

 

Абортите в България са по социални причини, каза д-р Таня Андреева.

 

„Изборът на тези жени да направят аборт е много труден. Много пъти на мен самата ми се е случвало да ги убеждавам да запазят своята бременност. Основно те казват, че нямат възможност да отгледат второ или трето дете”, допълни д-р Андреева.

 

"В България има тъжна картинка на деца на бедни семейства, които не могат да ходят на училище, защото нямат обувки, има деца, които не могат да ходят на училище, защото нямат учебници или пък няма транспорт, който от селата да стигне до по-големия град. Трябва да говорим за бедните работещи родители, които не могат всичко това да осигурят на своите деца", допълни д-р Андреева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5035 |06.02.2019 Решетников: Позицията на Румен Радев за Венецуела е разумна . 15| 5157 |04.02.2019 Президентът Радев: България да се въздържа от подкрепа на опозицията във Венецуела . 4| 4878 |30.01.2019 Кънчо Стойчев: Ако опозицията ви е виновна за всичко, вкарайте я в затвора . 1| 4130 |15.01.2019 България стабилно държи позицията си на „демокрация с дефекти“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads