Реклама / Ads
0| 5911 |27.10.2010 НОВИНИ

Отложиха дело срещу Братя Галеви в Дупница

.
Районен съд Дупница даде ход на делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, по известни като братя Галеви, за обида на общински съветници от „Атака”, информира e-79.com.
 

Процесът беше образуван преди 2 години след подадена жалба от общинските съветници от „Атака" Милен Попов и Методи Стойнев затова, че Ангел Христов ги нарече "идиоти" в предаване на местната кабелна телевизия, а Пламен Галев изрази съгласие с изказването му. Стойнев и Попов са предявили граждански искове за по 25 000 лв. Сред свидетелите срещу братя Галеви е бившият кмет на Дупница Първан Дангов.

Съдия Ели Скоклева даде ход на делото за изслушване на вещите лица, въпреки отсъствието на подсъдимите братя и защитника на Пламен Галев - адвокат Емил Велинов. Велинов е изпратил по факс до съда болничен лист 10 минути преди съдебното заседание, който обаче може да послужи само пред НОИ.

Ели Скоклева поясни в залата, че подсъдимите Ангел Христов и Пламен Галев не са посочили извинителни причини за отсъствието си и освен това са имали възможност да организират защитата си. Според съдия Скоклева поведението им явно цели ново отлагане на делото.

Освен вещите лица, изслушан бе и свидетелят Янко Янков, който се представи като охранител на Пламен Галев. Янков заяви, че извън ефир Милен Попов заявил на всеослушание: „До къде стигнахме, да седим на една маса с престъпници". Свидетелят подчерта, че на Ангел Христов не му е станало приятно от изказването и изразил това чрез гримаса.
Адвокатът на Ангел Христов Александър Райнов поиска доказателства, че Ангел Христов е произнесъл обидните квалификации към общинските съветници от „Атака" или има чуждо вмешателство.
Съмненията си относно проникването на "фантом" в студиото на местната кабелна телевизия Рила ТВ защитникът изрази, след като се комплексната техническа експертиза на записа от предаването „На фокус”. Вещите лица заявиха, че записът от предаването не е манипулиран.

Райнов обаче поиска допълнително идентификационно изследване, което председателят на съдебния състав Ели Скоклева отхвърли, определяйки го като неоснователно. Делото бе отложено за 2 ноември за изслушване на пледоариите и на още един свидетел, който ще бъде доведен принудително.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5199 |27.10.2010 Отечествен фронт срещу национализацията . 3| 4973 |25.10.2010 Съдът почва наново делото срещу Кържев . 8| 5064 |23.10.2010 Пуснаха подкупен съдия срещу 7500 лв. . 8| 8147 |22.10.2010 Делото срещу Баретата пред провал заради педофил?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads