Реклама / Ads
3| 4067 |13.02.2023 НОВИНИ

Уволнения в МВР заради брутално пребитото 19-годишно момче в Плевен

.
Източник: личен архив
Има отстранени служители на МВР във връзка с побоя над 19-годишно момче в Плевен, съобщи министър Демерджиев.
 

Министърът на вътрешните работи обяви в Благоевград, че е разпоредил проверка във връзка със случая с пребитото в Плевен 19-годишно момче.

 

Той заяви, че се надява проверката да приключи възможно най – бързо.

 

"Отстранени са служители. Аз ще следя тази проверка и ако има нужда ще се намеся. Очаквам бърз и категоричен резултат от проверката. Ако има служители, които са допуснали нарушение или нещо повече, незабавно очаквам да бъдат санкционирани“, каза още министър Демерджиев.

 

Той коментира и друга актуална тема, свързана с "Магнитски“ и лицата, включени във втория списък. Министър Демерджиев отбеляза, че се предвижда цялостна проверка на тези лица.

 

"Вече съм възложил на главния секретар и на всички структури на министерството да бъде проверявана цялата налична оперативна информация за тези лица, - всички производства, които са водени или се водят в момента, да бъде обединена, анализирана, внимателно да бъдат осмислени мотивите, доколкото този път има такива, за някои доста ясно изразени и да се търсят работи във връзка с тези мотиви“, подчерта той.

 

Вътрешният министър отбеляза, че няма информация какво прави прокуратурата към момента по въпроса със списъка "Магнитски“, а по отношение на ДАНС коментира, че си взаимодействат и обменят информация.

 

Министър Демерджиев каза, че също като вицепрезидентът Илияна Йотова очаква списъкът "Магнитски“ да се увеличава.

 

"Този път съм поставил задачи да работят нашите структури в аванс и да имаме предварителна работа във връзка с потенциални лица, които по – късно може да влязат в списъка. Такива са и моите очаквания Силно се надявам, че преди да излезе следващия списък вече ще имаме информация от досъдебни производства за лица, които може да попаднат в този списък“, каза той.

 

Във връзка с трите генератора, които България предостави на РСМ след проблемите по границата около честванията на 151-годишнина от рождението на Гоце Делчев, министър Демерджиев отбеляза, че същите ще бъдат пренасочени към Турция, където повече имат нужда от генератори след тежкото бедствие там.

 

"Надявам се, че РСМ ще намери сили и средства да обезпечи границите си по – добре. Предстоят консулски консултации, в които и аз ще участвам. Там ще уточним всички проблеми и ако можем да им помогнем, ще им помогнем, но нуждата в Турция в момента е много по – остра. Касае се за спасяване на човешки животи“, уточни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3733 |11.02.2023 Арести след трусовете в Турция заради “компромиси в строителството” . 8| 7296 |09.02.2023 Миролюба Бенатова: Обречени сме като Иван Владимиров-Нав заради мъртвите институции . 0| 3021 |09.02.2023 Ограничават движението в района Ахтопол-Резово заради повишеното ниво на р. Велека . 2| 3426 |09.02.2023 Десетки протестират пред Столичната община заради сечта в Борисовата градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads