Реклама / Ads
8| 5707 |26.11.2007 НОВИНИ

Отвлекли сина на ексминистър Краус, МВР крие, разкрива в. „24 часа"

.
Синът на бившия транспортен министър от кабинета на Иван Костов Вилхелм Краус - Михаил Краус е бил отвлечен преди месец. След като похитителите не са получили искания откуп от 1,2 млн. евро, те отрязали един пръст на Михаил и го изпратили на близките му.
 
По-късно те получили 300 000 евро и освободили Михаил Краус, съобщава в. „24 часа".

Най-малкият син на Краус е бил отвлечен на 24 октомври. На излизане от дома си неговият автомобил е бил застигнат от нападателите. Те го отвлекли и в продължение на близо месец настоявали да получат откупа. На 20 ноември близките дали 300 000 евро.

Пред вестника семейството на Краус отрича да има отвличане. Информацията обаче е потвърдена от високопоставен служител от Министерството на вътрешните работи.

Семейството върти сериозен бизнес в областта на транспорта. Още преди години се говореше, че част от конкурсите за вземане на линии за маршрутки в столицата са печелени от синовете на министъра по не съвсем коректен начин. Упорити слухове донасят, че Краус въртял и сериозен бизнес по морето: в Поморие имал стотици декара лозя и други имоти в града. Говори се още, че тепърва той щял да изгражда винарна точно до шосето, което свързва Поморие с Бургас. За целта вече бил закупил няколко декара от апетитната земя там, която се продавала за около 15-20 евро кв. м. и щяла да осигури на винарната освен плодородни лозя, раждащи добро грозде, прекрасен изглед към морето. Парцелът се намирал в непосредствена близост до летище Сарафово. Поморийци приписват на Краус хотели и заведения в града и обясняват честото му присъствие там (особено през летните месеци) най-вече с бизнес интереси. При тези негови пребивавания често го съпровождала и съпругата му.

Тя на свой ред пък се издигна до шеф на дирекция в просветното министерство, като преди това бе обикновена учителка в Техникума по фина механика и оптика в София. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4797 |26.11.2007 Ще обърне ли кметския вот в Стара Загора ръчното броене на бюлетините? . 0| 5038 |26.11.2007 Бизнесът: Бюджет 2008 е прозрачен, но администрацията е много раздута . 1| 5034 |26.11.2007 Отложиха дело срещу бивш шеф на КАТ . 8| 5725 |26.11.2007 Шефът на руските тайни служби Николай Патрушев тайно у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads