Реклама / Ads
5| 2312 |20.08.2024 НОВИНИ

Пак въздушна тревога в Украйна, врагът атакува с "шахеди" редица области

.
Източник: БГНЕС
Във вторник сутринта в повечето региони на Украйна беше обявена въздушна тревога заради руски безпилотни самолети. За това информира Би Би Си.
 

Военновъздушните сили на Украйна съобщават по-специално за "шахеди" в Черниговска, Полтавска, Днепропетровска и Виницка област, както и на границата на Виницка и Хмелницка област.

 

В понеделник вечерта тревогата беше обявена в Киев, сега тя продължава да действа на територията на Киевска област.





Във вторник сутринта в Хмелницка област са били чути експлозии, алармират местните медии.

 

За два взрива предават кореспондентите на медията "Суспилне".

 

По-рано в региона беше обявена въздушна тревога, но тя вече е отменена.

 

Вечерният бюлетин на областната администрация на Сумска област за обстрела и ударите по пограничните общини предоставя допълнителна информация за ситуацията по границата в региона, където ВСУ провежда операция на руска територия.





Според обобщението в понеделник е много по-вероятно руснаците да нанесат удари по територията на Сумска област от Белгородска област, отколкото от Курска област, където се водят боеве, както и от сравнително спокойната засега Брянска област.

 

Сред отделните общини (община е административна единица, общност) Краснополската община е лидер с голяма преднина - според обобщението в понеделник от руска страна по нея са летели 79 минохвъргачки, 48 артилерийски снаряда, 8 ракети от многоцелеви ракетни установки, 8 неуправляеми ракети от хеликоптери и 4 FPV-дрона.

 

На второ място е също община, граничеща с Белгородска област. Според обобщението на областната администрация руснаците са изстреляли 23 миномета, 18 снаряда, една планираща бомба, девет ракети от хеликоптери и четири бомби от дронове по община Великописаревская, която граничи с Грайворонска област.

 

В същото време, например, през деня в община Глухов са регистрирани само шест удара с FPV дрон - и нищо друго. През първите дни на операцията в Курска област руските военни телеграмни канали спекулираха, че ВСУ ще нанесат втори удар откъм Глухов, по магистралата Глухов-Рилск-Л'гов.





В Билополската община, която непосредствено съседства с района на бойните действия в Курска област и полуразрушения Глушковски район, през деня е бил нанесен един планиран бомбен удар и са били хвърлени три бомби от дронове.

 

Няколко други погранични общини също регистрираха по 1-3 бомбени удара и малки удари с дронове.

 

Би Би Си не може бързо да провери твърденията на воюващите страни в бойна ситуация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2413 |20.08.2024 Започват консултации между партиите, няма ограничителен срок . 0| 4873 |20.08.2024 Времето се обръща: Жълт код за гръмотевици в 13 области на страната . 0| 2484 |19.08.2024 След трагедията в Елин Пелин: Масови проверки в магазини за пиротехника . 8| 5677 |19.08.2024 Грузинците за втори път посрещат руските танкове. Вече не искат да бягат никъде /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads