Реклама / Ads
19| 3363 |10.02.2021 НОВИНИ

Панчугов: Колация на отчаянието е обединението “Воля” - НФСБ

.
Христо Панчугов
Две маргинални партии, които поотделно нямат шансове да влязат в парламента, ще се опитат да съберат математически подкрепата си. Това никога не е сработило в българските избори и сега не очаквам това да предизвика вдъхновение в подкрепата за тази коалиция. Това е коалиция на отчаянието.
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио политологът Христо Панчугов. 


Повод за думите му е новината от по-рано днес, че в предизборна коалиция влизат партиите “Воля” и НФСБ. 


"При тези формации, които са на ръба на влизане в Народното събрание, е особено силен апетитът да бъдат избрани", посочи на свой ред проф. Тодор Танев. 


По думите му на парламентарните избори на 4 април ни очаква суматоха. 


"Не става дума за идеи как да се излезе от модела ГЕРБ, а за начина как да стане - това е всички против ГЕРБ". 


Според него управляващите, след 10 години управление, много добре владеят технологиите, за да не разрешат да се получи общо обединение срещу тях. 


Панчугов прогнозира скандалите в предизборната кампания да отблъскват избирателите:


"Този път ще е различно, защото недоверието няма да е към избирателният процес, колкото към мерките, които ще бъдат взети, за да се запази здравето на гражданите".


Според него плаващата подкрепа за партиите ще бъде отблъсната и избирателите ще бъдат свити до твърдите ядра, което ще окаже най-пагубно въздействие върху представителството в следващия парламент.   


Пангучов коментира и твърденията, че резултатите от изборите ще бъдат манипулирани. Според него това е съмнително като възможност, защото досега не сме ставали свидетели на манипулация на вота до такава степен.


Политологът посочи още, че наложеното от Радев вето върху промените в НПК  които въвеждат фигурата на специален прокурор с правомощия да разследва обвинител номер едно или негови заместници е очаквано, защото вече сме в предизборна кампания. 


“Този негов инструмент дава възможност отново да се позиционира срещу заявките на това управление и да поддържа образа, който се опита да създаде около протестите през лятото", посочи Панчугов и допълни: 


"Румен Радев, освен че ще е кандидат за втори президентски мандат, вероятно ще се опита да се възползва от парламентарните избори като заявка за кандидатурата му и като заявка, че е единствената опозиция на ГЕРБ".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7133 |18.12.2020 Политологът Христо Панчугов: Политически шантажи и сделки белязват работата на този парламент . 6| 4524 |29.09.2020 Политологът Хр. Панчугов: Липсва политическа посока, но желанието за промяна е огромно . 20| 8463 |20.09.2020 Политологът Христо Панчугов: Българинът повярва, че може да промени нещо. Постави се морална граница . 2| 4512 |11.03.2020 В ”Честно казано с Люба Кулезич” - за отчаянието на сестрите, за коронавируса и скъпия гьол ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads