Реклама / Ads
24| 9798 |11.06.2015 НОВИНИ

Парамов пред Фрог: Домусчиев да иде на курс по статистика при Прокопиев

.
Финансовият експерт Кольо Парамов
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев целенасочено и категорично успя да заблуди целия стопански елит на страната, включително и премиера Бойко Борисов, за цената на ел енергията за стопански нужди. Това, което твърди, а именно, че тя ще скочи с 20%, говори за недостатъчна грамотност от гледна точка на проследяване на всякакви статистически и икономически алтернативи. Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов.
 
Изказванията му показват само обща елементарна култура. С тях Домусчиев настройва обществото към КЕВР.  Абсурдно е г-н Иван Иванов, който е председател на комисията и един от най-прецизните хора в България,  да допусне такава елементарна грешка. Тази сутрин имах среща с бившия министър на енергетиката и настоящ шеф на комисията Делян Добрев след неговото участие в НТВ. След като обсъдихме варианта за ценовите разлики, мога да кажа с категоричност, че няма никакво драстично повишаване на цената за производство на ел енергията. Истината е, че тя скача между 1,5%, 1,63%  до 4,09 % и няма никакви данни, които да сочат, че цената ще скочи с 1/5 или 20 на сто, както твърди Домусчиев. Следователно теорията му е пренесена или в полето на незнанието или към тенденция да се наостри обществото срещу комисията и респективно да бъде заблуден министерски съвет. Забелязвам нещо странно- през последния месец-два Домусчиев започва да се държи като че ли е министър-председател. Явно си е повярвал твърде много като председател на КРИБ.

България в момента няма нужда от дубльор на Бойко Борисов и едно такова поведение говори за съвсем други намерения, уточни той.

След това продължи: Не знам каква е истинската цел на Кирил Домусчиев, но това, което твърди той не е на държавническо ниво. То е в разрез с българските институции.

Когато представляваш орган и се грижиш за неговото утвърждаване, не можеш по такъв елементарен начин да се държиш. Когато става дума за изчисление и за статистика, българските олигарси трябва много по-сериозно да мислят и много по-малко да говорят. Недопустимо е самите те да създават обструкция на стопанския живот на страната. Държанието на олигарсите води до настроения против самите тях, допълни Парамов.

Според него ще  се намерят и добри експерти, които ще обяснят на премиера за какво става дума. Кирил Домусчиев в публичен план трябва да бъде предупреден да не злоупотребява с мястото си на председател на КРИБ и да не въвежда в заблуда неговите колеги. Поведението му говори за умисъл, който в даден момент може да се тълкува по неприятен начин. За това предлагам тарторът на олигарсите в лицето на Иво Прокопиев да организира семинар по статистика с всички останали олигарси.

Така ще си уеднаквят възможностите и начина на възприемане. Така ще могат по-точно, културно и възпитано да излагат аргументите си, които по един или друг начин трябва да убедят обществото в тяхната правота. Иначе ще докажат, че те не са готови да ръководят икономиката с такъв голям мащаб и с такива предприемачески способности, каза експертът.

Възмутен той допълни: Поведението на Кирил Домусчиев е чист популизъм от гледна точка на пропагандно влияние. Търси се някакъв псевдоавторитет, който впоследствие да се пренесе в политиката. Искам да предупредя, че такива манипулационни ефекти, които търсят политически резонанс, се разиграваха на „Позитано” през 1993-1994 г. и ние знаем до къде доведоха те. Не е нужно един човек с определени преимущества, да бъде фаворизиран толкова много. Нека се види, че всичко, което се прави от него е един евтин популизъм без всякакво съдържание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4422 |10.06.2015 Булгаргаз предложи по-ниска цена на газа . 4| 4670 |10.06.2015 Ерменков: Фалитът на КТБ беше предизвикан . 18| 9498 |10.06.2015 Адв. Волева за Фрог: Новият ГПК е обида за хората . 1| 4246 |10.06.2015 Шофьорът, убил 6-годишния Петьо, застава пред Темида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads