Реклама / Ads
2| 3001 |08.01.2023 НОВИНИ

Почина парапланериста, който бе с тежки наранявания, след сблъсък в метероологичната станция на връх Мусала

.
Почина мъжът, който се удари в метеорологичната станция на връх Мусала. Той бе пострадал сериозно. Имаше два счупени крака и множество травми. По-рано той бе изтеглен с въздушна мисия. Хеликоптерът, който се включил в операцията по спасяването, успя да се приближи максимално бързо и да окаже съдействие. Той е транспортиран към лечебно заведения. Военният екипаж на „Кугар” от състава на 24-а авиационна база Крумово е извършил спасителна операция.
 

Инцидентът с мъжа и оказването на помощ по въздух показва за пореден път колко бързо се случват акциите по спасяването, когата страната има медицински хеликоптер, на който може да разчита. Въпреки всчки положени усилия, мъжът, който почина, е един от най-добрите парапланеристи в България. Той е печелил няколко състезания

 

Хората от Боровец сами са оказали помощ на мъжа. Ако помощта е била без хеликоптер, вероятно щеше да бъде с продължителност около 10 часа и щеше да е много мъчителна. Пострадалият беше с два счупени крака и с много тежки травми. Вероятно инцидентът е резултат от пилотска грешка. Мъжът се е ударил в мрежата на прозореца на метеорологичната станция, съобщава Нова телевизия.

 

Военният екипаж на вертолет „Кугар” от състава на 24-а авиационна база Крумово е извършил спасителна операция на пострадал в Рила днес, съобщават от Министерството на отбраната. 

 

В 15,15 ч  хеликоптерът е излетял за района на метеорологичната база под връх Мусала, където парапланерист е претърпял инцидент. Екипажът успешно е транспортирал пострадалия до УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. В 16, 25 ч. пациентът е бил поет от специализиран медицински екип. Спасителната операция е проведена след искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

 

Съболезнования на близките и семейството на загиналия парапланерист.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2961 |08.01.2023 74 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Няма починали . 2| 3983 |06.01.2023 Разследват случая, при който частен хеликоптер се отзова за пострадал турист в Пирин . 0| 4423 |04.01.2023 Почина журналистът Валя Ушева, майка на аниматора Теодор Ушев . 3| 3730 |04.01.2023 Да помогнем на дядо Огнян, който беше пребит почти до смърт от крадци в дома му!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads