Понеделник, 26 Юни 2017, 10:11
Frognews
0| 2515 |27.10.2016

Парламентът премахна ДДС върху храни с изтичащ срок на годност

.
Парламентът премахна ДДС върху дарени храни и стоки, които са с изтичащ срок на годност. Това стана с одобрените на второ четене промени в Закона за данък върху добавената стойност.

Общата стойност на безвъзмездно предоставените хранителни стоки към оператори на хранителна банка за текущата календарна година не трябва да надхвърля 0,5 на сто от общата стойност на извършените от лицето облагаеми доставки на хранителни стоки през календарната година преди текущата. Храните не трябва да са с изтекъл срок на годност.

 

Информация за сроковете, от и до които могат да се даряват храните, се утвърждава от министъра на земеделието и храните след съгласуване с министъра на финансите, по предложение на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и ще бъде публикуван на интернет-страниците на Министерството на земеделието и храните и БАБХ.

 

С приетите промени се въвеждат и допълнения в Закона за храните, с които се регламентират хранителното банкиране и разрешенията за оператор на хранителна банка. Законовите изменения ще влязат в сила от 1 януари 2017 г.

 

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта. Една от новите мерки се отнася към мобилността на безработните лица. Когато безработен е насочен от поделенията на Агенцията по заетостта към работа в населено място, намиращо се на над 50 км от настоящия му адрес, безработният ще получава месечна сума, предназначена за покриване на разходи за наем на жилище, за ползване на интернет, такси за детски ясли и детски градини. Месечната помощ ще се изплаща не повече от 12 месеца.

 

Според друга промяна, два пъти в годината Комисията по заетостта към областния съвет за развитие ще трябва да събира, обработва и предоставя на Агенцията по заетостта информация за потребностите на работодателите от работна сила в областта. Целта е по-прецизно отчитане на потребностите на местните работодатели.

Депутатите започнаха работа от втория опит да съберат кворум.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Депутат от Воля не се притеснявала за имунитета си 0| 299 |26.06.2017 . Топим се наполовина до края на века 2| 1461 |26.06.2017 . Русия отзова посланика си в САЩ 0| 2321 |26.06.2017 . Борисов остава първи по рейтинг, следва го Каракачанов 2| 2209 |26.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах