Реклама / Ads
0| 23246 |25.04.2023 НОВИНИ

Първа копка на нов завод в България

.
Първата копка на строежа на новия производствен завод в гр. Русе Източник: БГНЕС
Старт на изграждането на новия завод в гр. Русе; Производство на електрически нагреватели на площ от 17,000 кв.м.; Създаване на нови 500 работни места в дългосрочен план.
 

Заедно с кмета Пенчо Милков и ръководството на Еберспехер отбелязваме първата копка на строежа на новия производствен завод в гр. Русе, България. Тук ще се произвеждат електрически нагреватели, които да покрият нуждите на европейския пазар на леки автомобили. Производството ще започне в началото на 2024 г.


.

„Растем с електрическите автомобили“, твърди по време на официалната церемония Руслан Папазян, управител на „Еберспехер България“. Той продължава „С новия завод, „Еберспехер“ увеличава своите производствени дейности целенасочено, тъй като растящият пазар на електрически автомобили, също ще увеличава рязко своето търсене на електрически нагреватели в близките години.

 

Радваме се, че имаме възможност да реализираме разширението на производствения капацитет в гр. Русе.“ 

 

„Това е бъдещето на автомобилната индустрия. Радваме се, че гр. Русе и неговите граждани ще имат шанса да допринесат за неговото развитие”, каза кметът Пенчо Милков.


.

Бъдещо развитие с електрически автомобили

 

В идващите месеци ще се изгради сграда с размер 17 000 кв. м., разположена в Индустриална Зона Слатина, в източната част на града. Това включва както производствени и логистични зони, така и офиси и столова, които ще бъдат разположени на обща площ от 53 000 кв. м. с възможност за бъдещи разширения.

 

Фокусът на сградата е върху устойчивост на енергийната консумация, реализирана чрез фотоволтаична система на покрива, както и ефективна климатизация и отопление на производствените и офис зони. 

 

В бъдеще международните автомобилни производители ще бъдат снабдявани с  електрически нагреватели от завода на „Еберспехер“ в гр. Русе. Продуктите ще се използват в електрическите превозни средства и хибридни модели за европейския пазар. До края на есента се планира сградата да бъде завършена, а производството да започне в началото на 2024 г.

 

Немският автомобилен доставчик ще открие около 180 работни места тази година, като се очаква да се разраснат до 500 членове на екипа в дългосрочен план. До 2025 г. се очаква годишното производство на нагреватели да достигне до 2,4 милиона. За да откликне на високите изисквания на пазара, производството се стартира във временна сграда през януари 2023, като решение, докато се финализира строежа на новата производствена сграда.

 

С приблизително 10 600 служители на 80 локации в целия свят, групата „Еберспехер“ е една от водещите разработчици и снабдители в автомобилната индустрия. Семеен бизнес със седалище в град Еслинген, Германия, предоставя иновативни решения за изпускателните системи, автомобилната електроника и топлинно управление на широко разнообразие от превозни средства.

 

При горивни или хибридни двигатели, както и електрическите автомобили, компонентите и системите на „Еберспехер“ осигуряват по-добър комфорт, по-голяма безопасност и чиста околна среда. „Еберспехер“ прокарва пътя на бъдещите технологии, като прилагането на мобилни и стационарни горивни клетки, синтетични горива, също и употребата на водород като източник на енергия.

 

През 2021 цялата група генерира приход около 6 милиарда евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3304 |21.04.2023 На първа инстаниция: 20 години затвор за Георги Семерджиев . 0| 2890 |21.04.2023 WINBET поздравява Юлиана Янева за нейната първа европейска титла . 3| 3493 |20.04.2023 Първан Симеонов: Борисов заяви, че няма да подкрепи мандат на ПП, но едно казва и друго прави . 2| 3011 |20.04.2023 Министър Гечев: България първа надигна глас, че коридорите за износ от Украйна не работят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads