Реклама / Ads
13| 5271 |30.09.2013 НОВИНИ

Първанов избира лов пред пленум

.
Георги Първанов
Да гърми по глигани или да участва в словесни престрелки с лидерите на БСП. Пред тази дилема е изправен експрезидентът Георги Първанов. Причината е, че за 5 октомври са насрочени и отложеният пленум на БСП за 100-те дни на кабинета "Орешарски", и откриването на ловния сезон на дива свиня.
 

Като запален авджия Първанов се гласял да виси на пусия за глигани, пише Стандарт, позовавайки се на соцдепутати. За да не пропусне пленума обаче можело да се наложи да отложи хобито си. Той коментирал със свои дълъг лист от въпроси към другарите на върха, но още не било решено дали ще ходят на "Позитано" 20 на 5 октомври. Партийни интриганти заподозряха хитър ход на соцлидера Сергей Станишев да даде удобен повод за отсъствие на Първанов, който не спира да го критикува и наскоро започна да развива дискусионни клубове в БСП. На 7 октомври в Хасково ще е втората сбирка на своеобразната вътрешнопартийна опозиция. Учредяването на клубовете беше в София на 22 септември, Деня на независимостта.

От пленума по лични причини ще отсъства най-знаковият от приближените до Първанов депутати - Кирил Добрев. Той ще празнува със семейството си 20-ата годишнина от сватбата.

Любопитна подробност е, че пленумът е бил насрочен от соцбюрото миналия вторник, но не била определена темата. Тя щяла да бъде решена този вторник. Практиката е сбирките на Националния съвет да се насрочват по теми, не по дати, коментираха социалисти. Именно това подхранва позитанската интрига, че целта е да се пише служебно отсъствие на Първанов.

Преди пленума обаче соцдепутатите ще ходят на училище по парламентаризъм. Днес и утре в столичния хотел "Анел" червените ще се учат как се пази кворум в пленарната зала, как се пишат закони, питания и актуални въпроси към министри. Целта била да бъдат обучени "зайците" в групата от колегите им с няколко мандата. Във вторник избраниците ще се разделят на четири фокус групи и ще дебатират по няколко теми: законодателство, парламентарен контрол, работа в избирателните райони и взаимодействие с властта. На семинара няма да има външни хора или министри. Лекция ще изнесе и соцлидерът Сергей Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6262 |29.09.2013 Избират кметове в седем населени места . 18| 5529 |28.09.2013 Румяна Тодорова: Пред здравеопазването всички сме равни . 10| 5218 |28.09.2013 Първанов: Да не се месим там, където не ни е работа . 26| 5714 |28.09.2013 Миков: Не изключваме предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads