Реклама / Ads
16| 5587 |11.11.2011 НОВИНИ

Първанов щял да даде шанс отново да се гласува за него

.
Надявам се, че новоизбраният президент Росен Плевнелиев заварва едно добро наследство. Това каза на пресконференция за журналисти държавният глава Георги Първанов.
 

 

Той отбеляза, че приветства идеята на Росен  Плевнелиев да превърне президентството в стратегически център, място, където да се формира стратегическата визия за страната. В нея Първанов вижда елемент на надграждане и израз на приемственост, което е добър знак за бъдещето на институцията.

 

В наследство на Плевнелиев Първанов оставя седем тома с разработки по икономическите теми, два от които - стратегически, по “тратегия 2020”- три тома, трите тома "Отчетът", както  и слова, изказвания и речи от двата мандата, заедно с 800 страници хроника за това, което президентът, вицепрезидентът и институцията са правели през годините.

Георги Първанов отбеляза, че президентският дебат преди изборите не се състоял и добави, че се е говорело по всякакви, често пъти несъществени, но нито веднъж не е прозвучало мнението на кандидатите за президентските правомощия.

Първанов заяви, че е приел резултатите, обявени от ЦИК, поздравил е президента и вицепрезидента, както и всички кметове, независимо кой с каква бюлетина е избран.

Той обаче не пропусна да отбележи, че има много бележки по организацията на изборите и припомни, че беше един от онези, които много категорично и аргументирано бяха против характера на Изборния кодекс.

 

Тогава наложих вето и за съжаление трябва да призная, че една не малка част от опасенията ми, на партиите и на обществото, се сбъднаха в тази кампания, посочи президентът Първанов, цитиран от БТА.

По думите на Георги Първанов ГЕРБ създаде една своеобразна технология, една машина за избори, в която новото е съчетанието на добре познати от близкото и недалечното минало инструменти. Според него заложените в Изборния кодекс пропуски бяха използвани за нещо като контролиран и програмиран хаос.

 

По темата ще се кандидатира ли отново за президент на следващите избори, Първанов каза, че може би ще даде шанс на хората да гласуват за него, но в какво качество, било друг въпрос. Кандидат за депутат обаче нямало да бъде, каза Първанов и подчерта, че е отборен играч, затова въпросът ще се решава в екип.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5758 |11.11.2011 А.Ангелов: Първанов нямаше по-голям достъп до секретна информация . 24| 5373 |10.11.2011 Първанов четка със слова и отличия съветника си проф. Борисов . 44| 4860 |09.11.2011 Учените отново на протест . 33| 4857 |03.11.2011 Л. Местан отрича за таен проект между Първанов и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads