Реклама / Ads
29| 5406 |31.01.2012 НОВИНИ

Първанов тръгва на тур за овации

.
Г. Първанов
Неформално той щял да тества соцструктурите 10 години след като ги повери в ръцете на приемника си Сергей Станишев.
 

Две седмици след излизането си от "Дондуков" 2 президентът ще направи обиколка за срещи с червените си поддръжници, пише Стандарт. Формално Първанов организира поредица от премиери на книгата си "Отчетът на президента". Неформално ще тества соцструктурите 10 години след като ги повери в ръцете на приемника си Сергей Станишев. Първата му визита ще е във Варна. Трескавата подготовка по посрещането му вече е стартирала. Пристигането му в морската столица съвпада със знаковата за Столетницата дата 4 февруари. На нея преди 15 г.

Първанов като соцлидер и покойният Николай Добрев като номиниран за премиер след провала на Жан Виденов върнаха на президента Петър Стоянов мандата за второ соцправителство под напора на общественото мнение и ОДС спечели изборите.
На 4 февруари т.г. трябваше да е първата среща между Първанов и Станишев, който между другото е депутат от Варна. Стана ясно обаче, че по това време Сергей ще е в Севиля, където ще държи реч на конгреса на испанските социалисти в качеството си на президент на ПЕС. Първанов вече представи отчета си, преди да излезе от "Дондуков" 2, във Враца, Перник, Сливен, Велико Търново, Шумен и Разград.

Червените наблюдават с интерес ходовете на Станишев и Първанов заради предстоящия конгрес на партията през май, когато се очаква двамата да влязат в лидерски сблъсък за върха на БСП.  На "Позитано" 20 обвързват обиколката на Първанов с предстоящите отчетно-изборни конференции, на които ще се избират нови делегати за конгреса. След Варна по предварителна програма Първанов ще мине през Кърджали, Смолян, Русе, Търговище, Плевен. Той планира и лекции пред аудиторията, които ще са част от промотирането на Академията за лидерство. Нейн шеф е съпругата му Зорка Първанова.

Пак от Варна президентът ще каже и официално в коя БСП организация ще поднови членството си в партията. След като получи партийна карта, Първанов получава автоматично място в пленума на БСП, припомни скоро Станишев. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 181| 12055 |27.01.2012 Ген. Атанасов: Прокуратурата да призове Първанов в съда . 62| 8287 |25.01.2012 Трактора бил посредник между Първанов и Филчев . 5| 5460 |23.01.2012 Тръгва делото срещу цар Киро . 18| 6280 |22.01.2012 Първанов vs Станишев - датата е 4 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads