Реклама / Ads
55| 3663 |27.12.2020 НОВИНИ

Първи се ваксинираха здравният министър и известни медици

.
Днес затваряме годината и дай Боже всичко да остане зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето оръжие. Тези малки флакончета ще ни спасят! Ще ни върнат прегръдката и целувката с нашите деца и близки. Ние имаме необходимост да върнем целувката и прегръдката. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, ваксиниран с ваксината на Пфайзер срещу COVID-19.. Той заедно със здравния министър Костадин Ангелов и шефът на ”Пирогов” Асен Балтов бяха първите ваксинирани в София.
 


.

Вярвам на науката - тази ваксина ще направи така, че всички да живеем свободно. Чувствам се след ваксината, като се чувствах и преди ваксината. След ваксината изчакваме 15 минути за реакция. Около 130 души ще бъдат ваксинирани в "Пирогов" за три дни, заяви проф. Асен Балтов.


.
Сега спокойно ще мога да видя 70-годишния си баща, бяха думите на здравния министър Костадин Ангелов.

 

Преди поставянето на ваксината той подписа и декларация за съгласие. Тя бе извършена в столичната болница "Св. Анна". Ваксината бе поставена и на д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести и ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и на Ани Кирова, медицинска сестра в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

 

Известните професори Никола Владов и Крум Кацаров също бяха сред първите ваксинирани.

 

Мисля,че с тази ваксина ще победим световната пандемия, казапо-късно министър Ангелов.

 

В Пловдив, в УМБАЛ "Свети Георги", първите имунизации срещу COVID-19 бяха направени на д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, на Райна Тодовичина, медицинска сестра с дългогодишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по спешна медицина към болницата.

 

Започна ваксинацията и в Бургас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3948 |26.12.2020 Борисов и здравният министър инспектират военно поделение. А днес доставят ваксините... . 30| 3458 |26.12.2020 Ваксината срещу COVID-19 вече е у нас. Първият имунизиран - здравният министър . 15| 6202 |25.12.2020 Германските власти с подробности за първия случай на новия щам на коронавируса в страната . 17| 4108 |24.12.2020 Първият самолет от Лондон кацна у нас, всички пътници се тестват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads