Реклама / Ads
7| 4924 |21.02.2020 НОВИНИ

Патриотите обвиниха ГЕРБ, че се договарят с ДПС

.
НС
Мнозинството в Народното събрание подкрепи кандидата на ГЕРБ Кристина Хитрова за заместник-председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), съобщи БНР.
 

За двама нови членове бяха избрани общият кандидат на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и "Воля" Анна Хаджиева и кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, подкрепен от народните представители на ГЕРБ и ДПС и 6-ма независими депутати, включително и от „Атака“. Попълването на  състава на Комисията се наложи заради изтекъл мандат на вече бившите й членове.

 

Малкият коалиционен партньор в управлението "Обединени патриоти" оповестиха своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата на ДПС Ердинч Хайрула.
Изборът на заместник-председател и двама членове на КРС беше съпътстван с напрежение в пленарната зала и отправени от патриотите обвинения към ГЕРБ в задкулисие и предварителни договорки с ДПС за подкрепа на техния кандидат Ердинч Хайрула.
 

Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на "Обединени патриоти" за сметка на ДПС:

"И ние се питаме от "Обединени патриоти": Кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции".

 

Георги Свиленски от БСП реагира на думите на Ангелов и призова патриотите:

"Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи".

Заместник-председателят на парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са взимали решения под влияние на ДПС:

 

"И всъщност излиза така, че ДПС управлява с вас. Действително с кого тогава управляват ГЕРБ. Дали вие не сте откритото лице на ДПС в този парламент".

Процедурата по избор на допълващ състав на КРС доведе и до остра размяна на реплики между "Обединени патриоти" и "Атака", като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5809 |19.02.2020 Граждани обвиниха премиера в дискриминация: Защо отменя винетките само около София? . 24| 6190 |01.01.2020 Кметът на Симитли и синът му, депутат от ГЕРБ, се разследват за сбиване . 3| 5146 |19.12.2019 ГЕРБ, НФСБ и ВМРО изключиха депутати от АТАКА от парламентарни комисии . 10| 5072 |14.12.2019 Лидерът на СДС: Имаме сериозни забележки към ГЕРБ, но сме прагматици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads