Вторник, 24 Октомври 2017, 10:53
Frognews
4| 3148 |15.06.2016

Павлова решена да обжалва, ако ВАС обяви за незаконни по-скъпите винетки

.
Некоректни са изнесените твърдения, че новият размер на винетните такси е незаконосъобразен. Това коментира във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщават от пресцентъра на ведомството й.

Произнасянето по този въпрос е единствено и само от компетентността на Върховния административен съд (ВАС), който все още не се е произнесъл.

 

Павлова посочи, че Върховният административен съд не е постановил решение по делото за новия размер на винетните такси. Вчера било проведено заседание, на което съдът счел делото за изяснено от фактическа и правна страна и го обявил за решаване в законоустановения едномесечен срок. Очаква се решението по делото да излезе до 14 юли.

 

Павлова подчерта още, че решението на тричленния състав не е окончателно. Ако ВАС обаче постанови незаконосъобразност на постановлението и отмени нормативния акт, решението ще бъде обжалвано пред петчленен състав на съда, закани се регионалната министърка.

 

Припомняме, че вчера стана ясно, че Върховната административна прокуратура е решила, че жалбите срещу по-високите цени на винетните стикери са основателни и ще бъде даден ход по същество на делото. Така оспорваното постановление на Министерския съвет следвало да бъде отменено като незаконосъобразно.

 

Лиляна Павлова подчерта, че докато ВАС не се произнесе, не може да се твърди, че постановлението за новите цени на винетките е незаконосъобразно. Постановлението било в сила.

 

Павлова е категорична, че процедурата по приемането на постановлението е проведена законосъобразно при зачитане на принципите на необходимост, обоснованост, предвидимост, откритост, съгласуваност, субсидиарност, пропорционалност и стабилност. Били спасени нормативно установените срокове и била осигурена изискващата се публичност и информираност.

 

Регионалната министърка изтъкна, че тиражирането на изразената от представителя на Върховната административна прокуратура позиция не е решение на делото. Той бил само участник в съдебния процес и при постановяването на решението си съдът не бил обвързан със становището на представителя на държавното обвинение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Временно спира движението в транспортния тунел на Лъвов мост в посока „Люлин” 0| 313 |24.10.2017 . Спас/Александър се изправя отново пред съда 0| 588 |24.10.2017 . Пострадал от катастрофата край Драгичево почина от раните си 0| 783 |24.10.2017 . Павлова сама се хвали с подготовката за председателството 0| 1003 |24.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах