Реклама / Ads
30| 7241 |20.10.2011 НОВИНИ

Л. Павлова: Не съм "метачка" или "главорез"

.
Лиляна Павлова
Готови сме за зимата! Няма стари и млади, има знаещи и незнаещи, напомни най-младият министър на 33 години.
 

Трябва да престанем да се делим на млади и стари, а на можещи и знаещи, обяви по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя работела от 10 години в системата, познавала темата от всички гледни точки. Павлова била от София, омъжена с малко дете, завършила международни икономически отношения в УНСС и била доктор по икономиката. Имала възможност да се развива и в чужбина, но решила да си остане тук, защото предпочитала България, както и да направи нещо за страната си.

По средата на октомври още не сме в зимни условия, бяхме в кризисна ситуация с бури, ураган и паднали дървета от снега, уточни Павлова. Снегорините не успели да разчистят веднага заради падналите клони и дървета; създаден бил кризисен щаб; трябвало да има много дървосекачи, за да разрежат дърветата и да влязат снегорините. Когато дойде истинската зима, сме в пълна мобилизация и готовност да почистваме, обеща Павлова, която се информирала за обстановката на 30 минути.

Като предизборни спекулации определи тя слуховете, че е "метачка" или "главорез" във връзка с т.нар. разчистване на екипа на РV Плевнелиев. Имало размествания в него, но те били за подобряване на работата, иначе екипът бил прекрасен, професионален и работещ.

3000 км са пътищата които възстановяваме или градим; предвиждаме през следващите години да покрием цялата републиканска пътна мрежа, общинските са приоритет на конкретните общини, напомни Павлова.

Всички хора по комплексите могат и трябва да санират панелките си, вече имало такива случаи, вкл. и със соларни уредби по покривите. Работело се по дългосрочна стратегия за обновяването им. Когато една сграда е обновена и санирана, можело да се разчита на намаляване или премахване на данъците за определен период от време. Няма да срутваме остъклените балкони, успокои Павлова.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6073 |19.10.2011 "Цар" Киро дължи до 90 хил. лв с лихвите само за данък сгради и смет . 5| 5558 |20.10.2011 Взрив без тротил за “Труд” и “24 часа” . 10| 4909 |19.10.2011 Дянков дава... . 17| 17700 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads