Реклама / Ads
5| 5736 |30.09.2010 НОВИНИ

Пенчев поласкан от идеята да е омбудсман

.
Магистратът се срещнал с ГЕРБ, "сините" и "Атака".
 
"Номинацията за омбудсман е много висока чест и оценка за това, което съм свършил досега", каза пред журналисти председателят на ВАС Константин Пенчев по повод предложението на ГЕРБ той да заеме мястото на Гиньо Ганев, след като изтече мандатът му.
Пенчев оповести, че е бил на изслушване в парламентарната група на ГЕРБ, имал е срещи и с групите на Синята коалиция и „Атака”, на които е запознал депутатите. „На мен ми предложиха да ме номинират и беше нормално, когато ще ме номинират от групата на ГЕРБ, аз да отида там поне да ме видят кой съм”, заяви магистратът.

На въпрос дали ако бъде избран за омбудсман, председател на ВАС ще стане сегашният председател на парламента, Пенчев каза: „Аз съм последният човек в България, който би могъл да каже кой ще е моят заместник и това е нормално. В историята на тримата големи винаги се получава така, че тримата последни научават кой ще ги замести, затова по Конституция имаме право само на един мандат. Аз наистина не знам кой ще бъде, нямам понятие, не съм чул никакви слухове. Надявам се, че ще бъде достойна кандидатура. Все пак ВСС е с мъдри юристи, професионалисти, няма да избере някой недостоен”.

Пенчев заяви, че атаките срещу него от последните седмици са свързани с номинирането му за омбудсман. „Това е предизборната кампания в не добър стил, но стил, който е познат отдавна в България. Не се страхувам от атаки”, каза Пенчев. Попитан дали очаква подкрепа от други политически сили, той заяви, че вотът за омбудсман е таен и очаква подкрепата на всички, които го уважават и смятат, че е подходящ за поста. Според Пенчев конкурентите му са достойни хора, които са се доказали в годините. Според него омбудсманът трябва да е личност, която е известна в публичното пространство и е показала какво може, има амбиции и житейски опит. Почтеност е качеството на което разчита Константин Пенчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6704 |29.09.2010 Номинират Пенчев за поста на Гиньо Ганев . 1| 5204 |26.09.2010 РЗС притиска Пенчев, прикривал корупционни практики . 2| 5280 |23.09.2010 Съдиите с евтини имоти зад атаката срещу Пенчев . 7| 5173 |30.07.2010 К. Пенчев: Лош закон ни връща в 2007 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads