Реклама / Ads
0| 4287 |23.12.2022 НОВИНИ

Писнало ви е от “Сам вкъщи”? Ето някои Коледни филми, които може да гледате вместо това

.
Коледа не е същата, ако от телевизора не се чуе иконичната реплика на Кевин Макалистър “Задръжте рестото, мръсни животни!”. Да, “Сам в къщи” наистина е класика, но е втръснал до болка на всеки. Затова ето няколко коледни филма, които бихте могли да гледате заедно със семейството си вместо това.
 

“Клаус” 

 

Анимационният филм “Клаус” от 2019 година представя версия за зараждането на Коледа, традицията с подаръците и писмата. Сюжетът разказва за разглезен син на пощенски магнат, който е изпратен в забравено от света село, чиито жители са враждебни към всеки и всичко. Най-вече към себе си. Могат ли хората да станат добри, как се заражда традицията с изпращането на писма до Дядо Коледа и какво общо има с всичко това един разглезен пощальон? 

 

“Кошмари преди Коледа” 

 

Малко по-мрачен, но пък изпълнен с надежда филм е класиката “Кошмари преди Коледа” от 1993 г. Представлява стоп моушън анимация, която проследява историята на Джак Скелингтън и злополуките на любимия тиквен крал на Хелоунтаун. Скелингтън изпитва огромна скука от ангажимента му да плаши хората в “истинския свят” всяка година. Когато Джак случайно се натъква на Коледен град, пълен с ярки цветове и топло настроение, той получава нов живот и започва да крои планове да постави Коледа под свой контрол като отвлече Дядо Коледа и поеме неговата роля. Джак скоро открива, че дори и най-добре обмислените планове могат да се объркат сериозно.

 

“Тайните служби на Дядо Коледа”

 

Какво ли си мисли дядо Коледа като наближи Святата нощ? Естествено се чуди как ще разнесе толкова много подаръци по всички краища на Земята. Отговор на въпроса дава режисьора на “Мулан” Бари Куук, който съвместно със Сара Смит забърква поредната приказна история за белобрадия старец.

 

Дядо Коледа и неговият елитен екип елфи използват всякакви начини, за да доставят милиарди подаръци на всички деца по света в една невероятна вечер. Но едно дете може да остане без подарък! Сега най-младият син на Дядо Коледа, Артър, ще поправи този провал. С помощта на пенсионирания Дядо Коледа и млад елф, Артър тръгва на път, за да даде последния подарък и да донесе чудото в празничната нощ.

 

“Човекът, който измисли Коледа”

 

“Човекът, който измисли Коледа” от 2017 г. разказва за магичното пътуване, довело до създаването на Ебенизър Скрудж (Кристофър Плъмър), малкия Тим и други класически герои от "Коледна песен". Чарлс Дикенс (Дан Стивънс) смесва вдъхновенията от живота със своето живо въображение, за да призове незабравими герои и една вълшебна история, променяйки завинаги Коледата в такава, каквато я знаем днес.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3596 |23.12.2022 Как щеше да изглежда “Сам вкъщи”, ако беше съветски филм? . 0| 2939 |19.05.2022 Първан Симеонов: Хората искат избори или оставки, когато видят готова алтернатива или им е писнало . 2| 3218 |16.08.2021 Бербатов и екипът му: На клубовете им е писнало да ги третират по този начин. Промяната ще се случи! . 11| 6482 |25.02.2020 На Каракачанов му писнало: Безумие, очакваме и спецсили на танкове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads