Реклама / Ads
3| 5197 |04.10.2007 НОВИНИ

„План Колев" ще спасява Перник, както „План Маршал" - Европа

.
Перник има своя „План Колев", който има амбициите да изиграе за града роля, като тази на „План Маршал" за Западна Европа след Втората световна война. Димитър Колев, кандидат за кмет от коалиция „Съюз за Перник", представи своите 50 стъпки за управление на общината.
 
 „Този град и всички негови жители заслужават регионът да бъде възроден, след като дълги години различни политически сили и техните представители правеха точно обратното - рушаха построеното през изминалите десетилетия", категоричен е Колев. Той призна, че няма да е лесно, но с воля и рационален модел на управление може да се постигне много.

pernik-night3.jpgКолев развенча някои отколешни митове за миньорския център. Перник може да бъде чист и това не е утопия, категоричен е бившият областен управител. Той обясни по какъв начин градът може да има своите асфалтирани и чисти улици. Как могат да бъдат построени нови детски площадки. Колев има и план за рязко намаляване на безработицата. „Това е Градът, в който младите хора ще искат да останат и живеят, а не да търсят работа другаде", заяви при откриване на кампанията си Димитър Колев.

Той и екипът му са разработили цяла стратегия за обновяване на общината и осигуряване на приток от инвестиции. Той даде дума, ако бъде избран, да осъществи „План Колев", който се състои от 50 стъпки за промяна на общината. Първата от тях е стартирането на единна стратегия за икономическо и социално развитие. Нуждаем се от прецизно планиране за по-големи възможности. Нуждаем се от големите мечти на Перник. Имаме сила и воля да ги сбъднем. За да живеем в един сигурен, заможен и спокоен Перник, обеща Колев.

50 стъпки, които съставляват предизборната програма на Димитър Колев, включват това, което той ще направи като кмет на общината в областта на градоустройството, на сигурността, на здравеопазването, на образованието, в помощ на бизнеса, на ивестициите, на културата, на социалната интеграция, на подобряване на административното обслужване, на решаването на проблема с бездомните кучета. Перник ще стане община на отворените врати и ще има свое представителство в Брюксел, за да научат и в Европа за нас.
Всичко, залегнало в "План Колев", е реалистично и изпълнимо и заедно с екипа ми ще го реализирам, когато седна на кметския стол, каза още Димитър Колев.

Колев заяви още, че едно от условията за успех е прозрачното управление. Според него всеки перничанин има право да знае всеки момент за какво се харчи бюджетът на общината, къде отиват данъците му, как и кой печели конкурсите за общински поръчки.

В същото време стана ясно, че Росица Янакиева, кандидатката за кмет от БСП, ще участва в балотаж, ако изборите са днес. Това съобщи Мира Янова от МБМД в телевизионен сутрешен блок. Все пак социоложката се усети, че може да бъде обвинена в манипулиране на общественото мнение в Перник и направи уговорката, че данните били от м. септември. Истината е, че и Янакиева, и сегашната кметица на града Антоанета Георгиева, треска ги тресе от нарастващата подкрепа за Колев. Хората се ориентират към неговата кандидатура, защото е подкрепен и от бизнессредите в града и региона, което означава подкрепа и за икономическите идеи, които да изправят Перник на крака. В момента от щабовете на Янакиева и Георгиева умуват за изваждане на компромати срещу Колев, за да ограничат по някакъв начин повишаването на рейтинга му. Само че жителите на града достатъчно добре знаят какви ги е свършила през времето на своето управление Георгиева, знаят за корупцията и злоупотребите, описани в доклади на проверяващите органи, както и от Сметната палата. Знаят и за „волната програма", на която често се отдава кметицата в различни заведения на града и региона. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6402 |04.10.2007 Лекуват Манол Велев като американски астронавт, може да се оправи . 1| 4673 |04.10.2007 Синдикати и министри не се разбраха, но преговорите ще продължат . 0| 4451 |04.10.2007 Горските отказаха "да хващат гората" . 9| 7660 |03.10.2007 Нови 100 въпроса за имигрантите в САЩ, трябва да знаят Буш от коя партия е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads