Реклама / Ads
0| 2842 |09.12.2022 НОВИНИ

По Плана за възстановяване и устойчивост: Реформират 82 дома за стари хора

.
Източник: Личен архив
Общо 82 дома за стари хора ще бъдат реформирани с цел да предлагат грижи, които отговарят на стандартите за качество на резидентни услуги за възрастни в надтрудоспособна възраст.

Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по- добри условия за живот на около 5600 души.

 

Реформирането на домовете за стари хора е основната цел на процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“, която е отворена за кандидатстване от Министерството на труда и социалната политика чрез Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“, съобщават от социалното министерство.

 

Мярката е в изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост и ще бъде реализирана чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции.

 

Допустими за кандидатстване са 73 общини, като дейностите по предложенията за изпълнение на инвестиции ще се изпълняват на тяхна територия. По проектите ще бъдат подкрепени строителни дейности, доставка на оборудване и обзавеждане за домовете за стари хора. Бюджетът на мярката е 189,8 млн. лв. От тях 161,5 млн. лв. са осигурени по Механизма за възстановяване и устойчивост, а 28,2 млн. лв. са национално съфинансиране.

 

Минималният размер на безвъзмездно финансиране за един проект е 50 000 лв., като няма ограничение за максималния размер на безвъзмездната финансова помощ. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17.03.2023 г.

Условията за кандидатстване и приложените към тях документи са публикувани на уебсайта на МТСП и в ИСУН.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2701 |07.12.2022 Пеканов: Първият транш от парите по Плана за възстановяване идват следващата седмица . 0| 2619 |30.11.2022 Станислав Младенов: Народните представители поставят под сериозен риск следващото плащане по Плана за възстановяване . 3| 2743 |30.11.2022 Иван Таков: Най-доброто решение за ”Топлофикация” е да бъде включена в Плана за възстановяване и устойчивост . 3| 2853 |26.11.2022 Атанас Пеканов: България очаква 2,7 млрд. лв. до края на годината по Плана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads