Реклама / Ads
18| 5065 |06.10.2010 НОВИНИ

Не плащаш за здраве, влизаш в затвора

.
Неплащането на здравни вноски да се криминализира, т. е. да стане престъпление и за него да се влиза в затвора.
 

Такива промени ще бъдат направени в Наказателния кодекс, съобщи премиерът Бойко Борисов, който присъства на Националния съвет на лекарския съюз, пише вестник Труд. "Това не може да продължава така! Отиде, напие се в кръчмата, 3 дни ние го лекуваме за счупен нос, а той не е осигурен", отсече Борисов. Юристи напомниха, че подобна идея е била отрязана от Конституционния съд по време на кабинета "Костов". Борисов ще даде и 190 млн. лв. от исканите от лекарите 205 млн.

Премиерът даде на докторите 190 млн. лева

Премиерът Бойко Борисов ще осигури за здравеопазването 190 млн. лв. от исканите от лекарите 205 млн. лева. И така се надяваше да избегне подготвяните от тях протести. Сумата, за която настояваха докторите, щеше да изравни парите за системата с миналогодишните. Обещанието Борисов даде пред Националния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС). Докторите решиха да не протестират, но да запазят готовност, ако премиерът не изпълни заявеното. "За 15 млн. няма чак толкова да претендираме. Сумата от 190 млн. лв. ще бъде изплатена на два пъти по 65 млн. лв. и до 3 януари догодина още 60 млн. лв.", каза от трибуната веднага след Борисов шефът на БЛС д-р Цветан Райчинов. От финансовото министерство уточниха, че първият транш вече е направен, вторият предстои до края на годината, а третият ще е от бюджета за 2011 г.

"От днес нататък съм дал указания парите за здраве да отиват за здраве. Без да се отделя резерв. Т. е. колкото съберем от здравни осигуровки плюс това, което държавата плаща за пенсионери, деца, полицаи", каза още премиерът. И продължи: "Даже и зам. финансовият министър, който е в касата (б. р. - Владислав Горанов, той е и шеф на надзорния съвет), ще го извадя! Касата ще стане публично дружество, каквото е по закон! Там да влязат синдикати, лекари и който ще." Тук залата гръмна в бурни ръкопляскания.

Борисов изпълни поредното им искане. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6337 |06.10.2010 Латиносериал в земеделието, шефката ражда . 11| 4687 |05.10.2010 Барса взема Стоичков за 15 бона на месец . 17| 17676 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7659 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads