Реклама / Ads
18| 67122 |04.10.2022 НОВИНИ

Платформата ”Лъжеш ли”: Костадин Костадинов постави рекорд по лъжи в предизборната кампания

.
Костадин Костадинов
Повече от половината от всички неверни твърдения хванати от платформата ”Лъжеш ли” в предизборната надпревара са дошли от представителите на ”Възраждане”. Това заяви по ”Дарик” Радослав Евтимов, създател на доброволческата платформа “Лъжеш ли”.
 

“При Костадин Костадинов установихме 17 неверни твърдения, следван е от Цончо Ганев, също от “Възраждане”, с 14 неверни твърдения. Атанас Атанасов от “Демократична България” - с 5 и Кирил Петков - с 4 неверни твърдения. Темите са основно икономическата ситуация, инфлацията в страната, енергийната криза, корупцията и позицията относно войната”, сподели Евтимов


Като пример за невярно твърдение Радослав Евтимов даде изказване на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов. В него той подкрепя думи на Елеонора Митрофанова, която твърди, че България дължи настоящите си граници на Съветския съюз.


Костадинов, който често се изтъква сам, че е историк и е направил учебник по история, съобщава и неверни исторически данни казва:


“Гръцкото искане, което е подкрепено от САЩ, е българската граница да минава на 30 км южно от Пловдив и 60 км южно от София – тоест, целия Рило-Родопски масив да стане част от Гърция.”

В това си изказване Костадинов визира Парижкия конгрес от Втората световна война.


“Ние намерихме протоколи от Парижкия конгрес и проверихме как е преминало това гласуване. Действително такива претенции от гръцка страна има, но предложението е отхвърлено с 8 на 2 гласа, като САЩ гласуват против промяна на българските граници, а Великобритания се въздържа от вот. Съответно твърдението, че САЩ и Англия активно са работили за това предложение от гръцка страна и невярно”, категоричен бе Евтимов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3824 |02.10.2022 Слави Василев не смятал, че у нас имало пропутински партии. Костадинов бил професионален политик . 3| 2920 |02.10.2022 Костадинов: Налага ни се да разговаряме с хора, които не вземат рашения сами . 3| 3047 |02.10.2022 Костадин Костадинов: Ние поставяме под въпрос съществуването на държавата си . 4| 5841 |02.10.2022 Костадинов: Единственият кабинет, който ще подкрепим, е този с мандат на „Възраждане”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads