Реклама / Ads
29| 10292 |15.09.2011 НОВИНИ

Плевен надмина Перник по простотии, кани Трактора на тържества

.
Прокурор Искра Ганева
Ротарианците от „града на българо-руската бойна дружба” изпаднали в шок на последната си сбирка. Изневиделица в залата се появил в целият си блясък доцентът и бивш милиционер Алексей Петров-Трактора.
 

Оказало се, че кандидатът за президент е поканен лично от председателката на плевенския Ротари клуб Искра Ганева, прокурор в Окръжна прокуратура, съобщиха за Frognews.bg възмутени ротарианци. Вълнуващата среща се състояла в хотел „Балкан”, същият, който е описан в обвинителния акт като място, където Трактора и негови силови асистенти са „убеждавали” с методите на Испанската инквизиция бизнесмени да си прехвърлят акциите от фирмите на техни фирми.

 

В създалата се задушевна aтмосфера прокурор Ганева се опитала да обясни, че целта на сбирката е да се запознаят и чуят идеите на кандидатите за кмет на Плевен. Всички обаче се държали като отровени с гъби и се чудели дали Ганева не прави някаква демонстрация към колегите си по делото „Октопод”.

 

На уж елитното сборище били поканени и шефове от МВР, но те предвидливо си намерили причини да не присъстват на мероприятие „почетено” от човек, който е обвинен в тежки криминални престъпления, събрани в над 100 тома.

Някои от присъстващите също били доста смутени от поднесената изненада и искали да си тръгнат, но били спряни, за да не стане скандал. Те се питали дали главният прокурор Борис Велчев ще си затвори очите за тази демонстрация на прокурор с подсъдим в навечерието на най-голямото дело срещу мафията – делото „Октопод”.

 

Прокурор Искра Ганева се прочу преди време с участието си в дело срещу банкера Георги Лаков. Той бе обвинен в закононарушения и арестуван. Лаков обаче осъди държавата да му плати 45 000 лв обезщетение, защото съдът постанови, че е тикнат в килията незаконно. Сумата обаче е платена от данъкоплатците, а не от прокурорката.

 

Плевенските недоразумения не свършват обаче с ротарианския цирк. Трактора се появил като същи генерал Скобелев и на възпоменателното тържество послучай 134-годишнина от най-лютите боеве през Освободителната война – тези в Мъртвата долина. Там, до Плевенската панорама, Трактора наблюдавал възпроизвеждането на сраженията на турския редут Кованлък редом с председателя на Парламента Цецка Цачева. Имало гости и от Русия и Румъния, които за голямо огорчение на кандидат-президента не го познали и съответно не го поздравили. А може да не са го поздравили, защото са им казали кой е. Очевидно имат хигиенни навици хората...

 

Присъствал и кметът Найден Зеленогорски, който панически избягвал среща с Трактора.  

 

Очевидци на плевенския резил съобщиха за Frognews.bg, че част от зрителите се надявали доцент Петров да се пусне в баталните сцени и като един истински шампион по бойни спортове да раздава крошета, я на турските аскери, я на руските гренадири. Нали сам се хвали, че в това най-много го бива.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5655 |28.08.2011 Престрелка и търкал в Плевен; двама ранени . 77| 8588 |18.08.2011 Ученички от столични гимназии жрици на любовта в Перник . 1| 5361 |15.07.2011 Камион счупи светофар в Княжево и задръсти пътя към Перник . 31| 7653 |08.07.2011 Експерт от БСП в Перник закла родителите си и се самоуби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads