Реклама / Ads
54| 6988 |14.12.2010 НОВИНИ

Плевнелиев: Бонуси в АПИ е имало, но не чак толкова!

.
Росен Плевнелиев
Сините уличиха висши служители в Агенция "Пътна инфраструктура" в сериозни злоупотреби, облагодетелствали ги лично - раздаване на месечни бонуси по около 9000 лева на калпак. Така само от бонуси бюджетът на Агенцията олеквал с 300 000 лв. на месец, става ясно от направения одит на институцията.
 

Цялата информация за заплатите и бонусите на ръководството на агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде качена в интернет на страницата на МРРБ, обяви днес строителният министър Росен Плевнелиев.

Той призна пред журналистите, че лично е дал данните за възнагражденията и бонусите в АПИ на Синята коалиция.

Плевнелиев обаче уточни, че шефовете в Пътното получават заплата от 1500 лева.

"Бонусът може да е най-много три пъти размера на заплатата, или до 6000 лева на месец, но те не вземат толкова", закле се министърът и отказа да уточни какви са точните месечни възнаграждения на тези директори.

Той обаче заяви, че плащаното в АПИ като заплати е абсолютно в рамките на закона и по правилата.

"Промени и реформи в Агенция "Пътна инфраструктура" ще се случват, защото са обективни и необходими, а не защото някой прави пресконференция.

Освобождаването на шеф в Пътната агенция ще стане тогава, когато аз преценя и екипът в МРРБ и тогава, когато има предпоставки за реформи, за промени, за конкретни действия.

Това, че Синята коалиция от няколко дни се е фокусирала върху тази тема, не означава, че ние ще се съобразим с тях", категоричен бе Плевнелиев.

"Ние сме уволнили 600 човека, на които средно сме платили обезщетения от 1000 лева, ето ви един милион", допълни министърът.

По-рано днес СДС поиска отстраняването на цялото ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура”. Сините изразиха своето недоумение в какво се състоят тези проверки на всеки 20 или 30 дни, през които се ходи на място на магистралата и дали те не се изчерпват само с две изречения: “Как сте, строите ли?”, “Строим”. Защото реалните данни са потресаващи“, каза Борис Марков.

Той допълни, че всички нередности, които са констатирани в одитния доклад, който не е доклад на експерти, привлечени от тях, а официален доклад, на който ще се базират европейските институции, е пълен с нарушения и е изготвен от служителите, които са си раздали тези бонуси. Това е резултатът, каза Росен Марков, като допълни, че данните, които са предоставени от министър Плевнелиев, са без имена, а са спрямо позициите, на които работят служителите.

По думите му в централата около 130 души са получавали бонуси. Шокиращи според него са числата във висшето ръководство, управителния съвет и в правния отдел. “Там говорим за средномесечни бонуси около 5000 лв. В АПИ, агенцията за инфраструктура коледни бонуси се раздават всеки месец“, коментира Марков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4482 |16.11.2010 СДС: Бонуси за 1,5 млн. лв. си разпределили в АПИ . 18| 4721 |16.11.2010 Р. Плевнелиев: Незаконното строителство ще се събаря! . 11| 6181 |31.10.2010 Р. Плевнелиев: Всичко ми е законно . 12| 5595 |04.10.2010 Р. Плевнелиев: Аз съм човек, който винаги иска да има план В

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads