Реклама / Ads
0| 16809 |13.05.2022 НОВИНИ

Под некадърното ръководство на Фандъкова София потъва към дъното

.
Тя иска да си ходи, но той не дава...
София вече мери сили с най-провалените градове в света като столицата на ЦАР Банги, Хазарибагс в Бангладеш, Семей (Семипалатинск) в Казахстан и Дзержинск и Нурилск в Русия. Най-мръсни, с лош транспорт, лоши условия за живот – с това са известни тези населени места. Към тях с висока скорост потъва българската столица София, под некадърното ръководство на Йорданка Фандъкова.
 

Преди ден тя се появи по една телевизия и с мъркаш гласец се заоправдава за всички проблеми в града. И разбира се отново поиска милиони от държавата.

10 261 деца през 2022 г. са без шанс да постъпят в детски градини и ясли в София.

На 8 ноември 2011 г. недостигащите места са били 9 800. Какво тогава е правила Фандъкова през всички тези години?

За 11 години кметуване в София Йорданка Фандъкова „постигна“ небивал успех, като увеличи броя на недостигащите места в детски градини и ясли! Това се казва „марково“ управление на ГЕРБ, с очевидни антирезултати.

Фандъкова се ожали също, че цели 40% от данъците на столичани отиват за градския транспорт. Този резултат също е плод на невероятна некадърност, за което сочат следните цифри:

Във Виена този процент е 18%! За разликите в качеството няма да споменаваме.

В Лондон положението е почти същото. Там от 2016 г. има „данък за трафик в центъра на града“ и много придобивки, за които можем само да мечтаем.

Във Варшава за транспорт отиват 21 на сто от данъците, но там има скоростна железница, мотриси на метрото с доста по-ниска консумация на ток от руските, които се движат в София, билети, които важат за транспорта в цялата страна, около 20 различни намаления и пр.

В Прага градският транспорт е организиран по такъв начин, че използването на лични автомобили за придвижване в града през последните години е намаляло с 38 на сто.

Качеството на живот в София продължава да се влошава. Това показва класация на "Икономист Интелиджънс Юнит", на британското списание "Икономист". Столицата е поставена на 87-о място в листа на големите градове в Европа. Години наред столицата ни се срива във всички отрицателни класации. На седмо място в света е по най-лошо качество на въздуха.

Но Фандъкова продължава да стои начело на този град и да се превръща в емблема на некадърността и зловредието.

 

Логично е да се запитаме, защо Фандъкова, която е наясно със своята безпомощност, не подава оставка? Не разрешава фронтменът на бандата от ГЕРБ Борисов, така се говори. Но не трябва ли човек освен зависимости да държи поне малко и на името си - след като е ясно, че хората, които страдат от неговото управление, не го интересуват.

 

Инж. Димитър Костадинов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3146 |12.05.2022 БСП отхвърли отчета на Фандъкова за изпълнение на програмата за подобряване качеството на въздуха в София . 0| 3417 |05.05.2022 Фандъкова си трае, докато някакви от ”Възраждане” се катерят по общината да свалят знамена . 0| 3039 |04.05.2022 Иван Таков се срещна с ръководството на младите социалисти в БСП – София . 0| 3090 |03.05.2022 Ръководството на БСП ще нищи казуса Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads