Реклама / Ads
0| 2972 |20.01.2023 НОВИНИ

Подписан бе договорът за доставка на нови 15 тролейбуса от Чехия

.
Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител „СОР Либхави“ ООД бе подписан днес.
 

На работна среща със заместник-посланика на Чешката република у нас Петър Вавра, търговския представител на фирмата за България Емил Кимак и техническия директор Индржих Худи. Кметът Пенчо Милков изрази задоволството си от финализиране на обществената поръчка за новите возила.

 

„Днес правим една стъпка към дългосрочната ни цел да подобрим градския транспорт в Русе. С всяко допълнително превозно средство транспортната задача ще може да се изпълнява по-добре, а новите тролейбуси ще позволят и спестяването на средства“, сподели кметът.


.

Техническият директор изрази благодарността си, че на компанията се дава възможност да работи за развитието на транспортната свързаност в Русе. Той подчерта, че през последните години фирмата увеличава производството на електрически превозни средства и в момента подготвя създаването на такива, задвижвани от водород.

 

Новите тролейбуси ще бъдат част от автопарка на „Общински транспорт – Русе“ ЕАД и се очаква доставката им да започне това лято. Те ще се движат изцяло с електроенергия и гарантират нулеви вредни емисии. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени.


.

Тролейбусите SOR TNS 12 са с капацитет от 86 пътници – 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Тези превозни средства са от ново поколение, като е даден приоритет на осигуряването на достъпна среда за пътници с намалена подвижност и за майки с колички. Тролейбусите са нископодови, като на средната врата има платформа за колички, а в случай на нужда - цялата машина може да се наклони надясно. Гаранционният срок на всеки от новите тролейбуси е 10 години (120 месеца).


.

Доставката на 15-те возила е в изпълнение на проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт- електробуси и тролейбуси за Община Русе“. Той е финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове и Кохезионния фонд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3074 |18.01.2023 Киев събира международна подкрепа за доставка на модерни танкове . 5| 3276 |11.01.2023 Росен Христов: Договорът с ”Боташ” е за втечнен газ, не за руски . 4| 3215 |10.01.2023 Росен Христов: Договорът с турската компания не е за количества природен газ, а за капацитет . 9| 4215 |31.12.2022 Договорът с ”Газпром” изтича днес и не е подновен
Реклама / Ads