Реклама / Ads
0| 2942 |19.06.2022 НОВИНИ

Политически цинизъм е махането на Минчев. Радев налива вода в мелницата на опозицията, смята Мирослав Иванов

.
Мирослав Иванов Източник: стопкадър, bTV
„Един от най-тежките дни за мен беше, когато разбрах, че е внесено искането за отстраняване на г-н Никола Минчев. Аз в този момент водех заседанието и се почувствах изключително неприятно от този факт. Г-н Минчев е голям професионалист и много почтен човек. Върши своите задължения изцяло в духа на парламентаризма и с голяма отговорност. Искането на неговата оставка беше акт на един политически цинизъм“, заяви изпълняващият длъжността председател на НС Мирослав Иванов.
 

„Не можеш да искаш оставката на човека на най-висок пост в държавата със страничка и половина мотиви, които никой не излезе да коментира с правни и разумни аргументи“, смята той.

 

Според него самият акт на искането на оставката на Никола Минчев ясно показа сближаването на някои формации – „Възраждане“ и ДПС, „Има такъв народ“ и ГЕРБ: „Виждаме как те сами прекрачват „дебелите си червени линии“. Тези формации гласуват единно, говорят в един глас. Много често техните лидери са забелязвани в кулоарите да обсъждат различни теми помежду си“.

 

Първите пари, които е трябвало да бъдат отпуснати за АПИ, били първата сигнална лампа, че нещо се случва с ИТН.

 

„Втората сигнална лампа беше отново, когато стигнахме до темата пари и финанси, когато се обсъжда бюджетът и отново ставаше дума за средства, които да бъдат отпуснати за АПИ. Когато това бе отказано на министър Гроздан Караджов, тогава много умело бе активирана темата за Република Северна Македония като претекст, че това е причината ИТН да се оттегли от коалицията“, поясни Иванов пред bTV и добави: „Причината, за съжаление, е друга и тя се вижда много отчетливо. Причината е финансов и материален интерес“.

 

„Попитайте министър Караджов защо толкова държи купища пари да отидат в неговото ведомство. Защо толкова държи да ги разходва за пътно строителство? За българското общество вече е ясно, че в този сектор нещата не са чисти“, поясни той.

 

„За мен лично на първо място буди недоумение и неприятни чувства как президентът започва да работи в един глас с ГЕРБ и ДПС. Аз уважавам Румен Радев, той е добър президент. За мен е странно как фигурата на президента, който трябва да обединява, се опитва допълнително да налива вода в мелницата. Неговите действия водят до това опозицията да постигне целта си - всеки ден да руши частичка по частичка правителството“, коментира още Иванов.  

 

„Всеки, който казва, че ние не работим, не е честен към българските граждани. Ние не търгуваме депутати. Ние искаме депутатите да гласуват по съвест. Не искаме нищо повече от това. Не обещаваме постове или финансови облаги“, категоричен бе той.

 

„За мен позицията на изпълняващ длъжността председател на НС не е самоцел. Ще остана на този пост, колкото е необходимо, за да може Народното събрание да извършва своята дейност“, заяви Мирослав Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3804 |14.06.2022 Светльо Витков: Политическият проект на Слави Трифонов ще приключи 2022 . 0| 4792 |13.06.2022 Политически развод в ”Има такъв народ”: П(оз)латени ли са люспите им? . 0| 3393 |13.06.2022 Президентът Радев коментира политическия трус в държавата, отказа коментар за Слави . 0| 3631 |08.06.2022 Не е политически акт запечатването на ресторанта в Дианабат, категоричен е Спецов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads