Реклама / Ads
0| 3976 |04.11.2016 НОВИНИ

Политолог: Истинската изборна кампания започва в понеделник

.
Кампанията започва, когато се очертаят двамата кандидати. Скицира се нещо ”за и против” управлението на ГЕРБ. Всеки от конкурентите взе някаква ниша, която е много удобна. Всички конкуренти имаха предимството да бъдат ”гратисчии”. Такива са патриотите, Трайчо Трайков и Марешки. Използват теми, които са близки до народа. Това каза политологът Димитър Димитров.
 
Според него ГЕРБ са приели този начин на структуриране на кампаниите по естествен начин.

"Премиерът всеки ден обяснява какво сме и какво не сме направили. В ГЕРБ бяха решили, че това е начинът да надделеят над всички. Кампанията тепърва започва", каза още Димитров по Bulgaria ON AIR.

По думите на социолога Живко Георгиев е грешка да мислим, че България има изградени стратези, че да структурират такъв процес.

"Получи се това, което се получава на много избори-мисъл на парче и хитри сметки", категоричен е гостът.

Георгиев твърди, че балотажът е изначален. "Почти всички социологически изследвания показаха, че ГЕРБ ще стигнат на балотаж. Но не съм склонен да подценявам наличието на сериозни кандидати. Възможно е и ГЕРБ да не успеят на балотажа. Те изглеждат доста спокойни, но страната си остава в тежка ситуация", заяви социологът.

Политологът каза, че следващата седмица ще изчезнат говоренията на другите кандидати и тези, които останат, ще има реален сблъсък.

"Не може да кажем какви ще са резултатите на втори тур, преди да сме наясно с тези на първи. ГЕРБ ще действат инстинктивно и ще пуснат министър-председателя. Това е уловка, но така потиска кандидата", допълни той.

По думите на Димитров дистанцията между първите вероятно ще е такава, каквато дава социологическата общност. "Ако гласовете в графата "Не подкрепям никого" са под 5% са възможни изненади. Ако са над 10 % ще се получи картинката, която социологията дава", заяви социологът Живко Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8019 |01.11.2016 Кулезич с предизборна басня за Лисица, Вълк и Прасе. Кой кой е в нея? . 5| 15519 |24.10.2016 Потомци на комити: ВМРО няма общо с истинската, създадена от дедите ни . 1| 3517 |20.09.2016 Първанов поздрави партията на Путин за изборната победа . 1| 3982 |08.09.2016 Политолог: Кандидатите на РБ нямат потенциал да достигнат до балотаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads