Реклама / Ads
9| 3400 |12.02.2021 НОВИНИ

Политолог: Ваксинационната кампания върви като охлюв по стръмното

.
Източник: БГНЕС
Ваксинационната кампания върви като охлюв по стръмното. Ако се кара с тези темпове, ще откараме сигурно още 10 години. ГЕРБ, ДПС и БСП могат да извлекат полза от ситуацията и спадането на активността, където пред урните ще отидат само твърдите ядра на партиите. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът Кольо Колев.
 

Според него в момента тече нормална предизборна борба и опит политическият противник да бъде окалян.

 

От своя страна политологът Христо Панчугов посочи, че към момента българската политика е лишена от смисъл. По тази причина според него е нормално да се търси подкрепа именно чрез нападки и компромати срещу опонентите. Според него тези похвати ще бъдат доминиращи в кампанията. Той прогнозира ниска избирателна активност.

 

Панчугов заяви, че решенията на правителството се влияят от изборите и умората заради затварянето, а не толкова от здравните съображения. Изненада според него може да е нова крива на заразата, която може да откаже много хора да гласуват.

 

По думите му БСП не изглежда готова да направи каквото и да било. Колев се съгласи с думите му и добави, че БСП не е успяла да стане притегателен център на общата опозиционност в обществото. В резултат на това имало нарояване на опозиционността в нежелаещи да играят заедно политически партии.

 

Той отбеляза, че в тази обстановка на висок критицизъм и търсене на алтернатива Слави Трифонов е имал огромни шансове да стане водач на обществените настроения. От негова страна обаче нямало никаква активност.

 

"Той не се е изказал по въпроса с властта. Имаха възможност да станат едни от първите, но какво ще правят с властта? Позицията им ги обрича на неучастие в политическия процес. Хората се интересуват какво смяташ да промениш в политиката, за да стане животът им по-добър", подчерта Колев.

 

Пачунгов също потвърди, че Трифонов е имал огромен шанс. По негови думи той е единственият, който стои на пейзажа като бъдеща част от промяната. Това обаче нямало да е достатъчно, тъй като са важни лицата. По тази причина според политолога ще е от ключово значение как ще осъществят политическата промяна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3684 |09.02.2021 Доц. Инджов: Предстои яростна предизборна кампания и много компромати . 25| 4177 |28.01.2021 Политолог: Гафове на ГЕРБ до изборите може да стопят разликата с БСП . 9| 3419 |24.01.2021 Корнелия Нинова: Водим позитивна кампания с конкретни предложения и грижа за хората . 23| 4683 |18.01.2021 Димитър Делчев: Борисов прави кампания с джипката и нарушава избория кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads