Реклама / Ads
0| 3188 |25.02.2022 НОВИНИ

Поредни експлозии в Киев, гори жилищна сграда, обстрелван е украински граничен пост

.
Горящата сграда в Киев Източник: БНТ
Силни експлозии са били чути в Киев и тази сутрин, съобщи Франс прес. Украински граничен пост в Запорожка област е станал обект на ракетен удар, има жертви, съобщи службата за гранична охрана на Украйна, цитирана от Ройтерс.
 

Украинските въоръжени са свалили вражески летателен апарат, който при падането си се е врязал в жилищна сграда и я е запалил, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко.

 

За момента не е ясно дали в летателния апарат е имало хора. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че трима души са били ранени при падането на отломки от ракети в жилищен квартал в града.

 

Военно летище край столицата е било обект на атака от руски хеликоптери.

137 украинци са загинали от началото на руската офанзива, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от БНТ.

 

Президентът

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ за всеобща мобилизация в Украйна. Мярката ще бъде в сила 90 дни и цели противодействие на руската офанзива срещу страната. Снощи украинският президент отново се обърна към сънародниците си във видеообръщение.

 

"Момичета и момчета - наши защитници. Вие брилянтно защитихте нашата страна срещу една от най-могъщите държави в света. Русия атакува цялата ни територия. За съжаление вече загубихме 137 наши герои, наши съграждани. Десет от тях са офицери. 316 са ранени", заяви Зеленски.

 

Президентът на Украйна обяви, че остава в столицата Киев и семейството му също е в Украйна. Той предупреди сънародниците си, че има информация, че противникови групи за саботаж са влезли в Киев. Русия иска да блокира Киев и да създаде наземен коридор с Крим и Приднестровието, заяви украинската армия.

 

Съпричастност

 

Вълна от съпричастност с Украйна. В редица европейски градове имаше демонстрации срещу руската офанзива.

 

От хърватската столица Загреб до столицата на Италия - Рим, хората изразиха подкрепата си за украинците, а емблематични обекти и места бяха осветени в цветовете на украинското знаме.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2999 |24.02.2022 Украински военен самолет се разби близо до Киев, най-малко петима са загинали . 2| 2990 |24.02.2022 Още няколко експлозии в Одеса . 3| 2722 |24.02.2022 Журналист в Одеса: От сутринта имаше над 10 експлозии . 22| 4472 |19.02.2022 НАТО изтегля персонала си от Киев, държави призоваха гражданите си за напускане на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads