Реклама / Ads
1| 4109 |14.06.2016 НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на Иван Евстатиев

.
Иван Евстатиев
Районна прокуратура - Пазарджик повдигна обвинение срещу Иван Евстатиев, на 58 г., за това, че се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.
 

Досъдебното производство е било образувано на 15 януари 2016 г. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, били са назначени и изготвени десет експертизи. По време на разследването Евстатиев е отказал да дава обяснения, все пак събраните доказателства са дали достатъчно основания на наблюдаващия прокурор да изготви и внесе в обвинение в съда. Установено е, че в началото на месец януари 2016 г. Евстатиев и пострадалото 16-годишно момиче се чули по телефона, като обвиняемият й честитил новата година и се разбрали да се видят някой път, когато той е в град Стрелча. На 15 януари 2016 г. пострадалата минавала покрай хотел на бул. „България“ в малкия град. Там на пейка бил седнал обвиняемият. Той я поканил в хотелската си стая, където обичайно пребивавал. Евстатиев извадил бутилка с водка и две чаши и налял в тях от алкохола. Двамата започнали да разговарят, а през това време възрастният мъж подканял момичето да пие. По време на срещата им пострадалата приела голяма количество концентрат, като по този начин била преведена в напълно неадекватно състояние от обвиняемия, след което той се съвкупил с нея. Под въздействието на алкохола тя не можела да му окаже съпротива и след приключване на сексуалния акт заспала. През това време близките й я търсили по мобилния телефон, но не я открили. Евстатиев я събудил и казал, че трябва да се прибира. При слизане по стълбите на хотела пострадалата залитнала, ударила си лицето в стената и си разкървавила долната устна. Бившият кмет я качил в джипа си и докато я карал към дома й, я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило. По време на извършването на деянието пострадалата е била в средна степен на алкохолно опиване. Предвиденото от закона наказание за престъплението по първото обвинение е от три до десет години лишаване от свобода, а по второто обвинение – до шест месеца лишаване от свобода и глоба до 500 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4246 |13.06.2016 Повдигнаха обвинение на 15-годишния син на полицая с убитите родители . 1| 4113 |09.06.2016 Повдигнаха обвинение за убийството в Слънчев бряг . 14| 4566 |09.06.2016 Проф. Д. Иванов: МВР не се справя, само констатира . 1| 4387 |06.06.2016 Жената на полицая с обвинение за убийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads