Реклама / Ads
21| 6424 |27.07.2012 НОВИНИ

Пращат Трактора на ТЕЛК

.
Комисия от трима лекари трябва да каже дали не лъже за болежките си. Местят го от санаториум във Военномедицинска академия
 

Комисия от трима лекари от Военномедицинска академия ще трябва да провери дали главата на Октопода Алексей Петров-Трактора не лъже за здравословното си състояние пред съда, пише в. Монитор. Подобно на процедурите за ТЕЛК подсъдимият ще бъде преглеждан от двама неврохирурзи и един травматолог, за да стане ясно дали наистина бившият съветник от ДАНС страда от болежки в кръста и крака.

От ВМА обяснили пред „Монитор”, че ще му бъде направена пълна образна диагностика, която включва ядрено-магнитен резонанс, рентген, скенер и доплер. Практиката показва, че тези изследвания се правят за три дни. „Доведоха го с белезници, когато се храни и когато му се правят манипулации, ги свалят”, обясниха запознати. В понеделник с решение на Софийския градски съд Трактора беше настанен в Националната болница за физикална терапия и рехабилитация в столичния кв. „Овча купел”.

Именно там подсъдимият започна да лекува дисковата си херния и болките в крака, получени след стрелбата срещу него през 2002 г. Екип на „Монитор” потърсил вчера Петров в лечебното заведение, за да разбере как върви възстановяването му. „Рано сутринта го откараха във ВМА, за да му направят изследвания”, уточниха лекари. По искане на магистратите от Софийския градски съд резултатите за истинското състояние на бившата барета трябва да им бъдат предоставени в началото на август. От тях ще стане ясно дали представените досега медицински свидетелства отразяват реалното му здравословно състояние, както и дали обвиняемият ще може да се върне в килията си.

На Алексей Петров са назначени куп процедури, като се започне от лечебен масаж и се стигне до гимнастика. „Пациентът изпълнява всичко, което сме му предписали. Не гледаме на него като на ВИП пациент, а като на всички инвалиди, които са при нас”, уточниха от ръководството на лечебното заведение. До този момент арестантът не е ползвал откритите басейни с минерална вода, които се намират непосредствено до сградата на клиниката.

Ръководството на болницата по рехабилитация пази като очите си Алексей Петров. Охранителите, които стоят на входа, са изрично инструктирани да не допускат журналисти в сградата. В задачите им е вменено да докладват и за появата на фотографи в района. Ако случайно някой започне да снима, към него войнствено се насочват гардове, готови физически да се саморазправят.

„Едно време имаше сериозна журналистика. Сега какво се интересувате толкова от Алексей Петров? Това не ви влиза в работата. Ама нали и вие трябва да си изкарате хляба”, наставнически заключи шефката на клиниката Татяна Ангелова. Тя изрази категорично мнение, че никой не би трябвало да пита защо и как Трактора се изкарва все болен. Скандалът покрай настаняването на бандита в болница се разрази в края на миналата седмица. Тогава възмутени лекари от същата клиника под сурдинка споделиха, че той ще бъде настанен в стая 206, където е лежал и убиецът Златистия. Освен това се разбра, че Трактора натискал да бъдат изгонени пациенти, за да се спаси по-бързо от килията и да го настанят в лечебницата предварително.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 11945 |24.07.2012 Къртиците на Трактора влияели върху това, кой да получи бг гражданство . 51| 6951 |12.07.2012 Съдия по „Октопода” се разболя, Трактора уплашен за живота си . 28| 6871 |11.07.2012 Крият зад граница свидетелка срещу Трактора . 37| 8409 |05.07.2012 Кр. Патрашкова заплашвала свидетелка?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads