Реклама / Ads
0| 5540 |18.06.2007 НОВИНИ

Предстоящи събития на 19 юни

.
Парламентът разглежда на второ четене законопроекта за Гражданско - процесуалния кодекс; обсъждат сивата икономика и мерките за преодоляването й; стартират преговорите по Националния рамков договор за 2008 година; започват да обучават държавни служители на немски език; представят "Черната кутия" на Алек Попов;“Настоящи и бъдещи майки”, организират кръгла маса с институциите
 

Парламентът ще проведе извънредно заседание от 14.00 часа с една единствена точка - разглеждане на второ четене на законопроекта за Гражданско - процесуалния кодекс.

Министърът на външните работи Ивайло Калфин ще участва в дискусионен форум на тема “Сивата икономика: отражение върху развитието на България и мерки за преодоляването на проблемите”. Дискусията ще се проведе от 10.00 часа в сградата на БТА в София. Форумът е част от започнала в началото на месец май 2007 година партньорска инициатива “На светло”, инициирана от водещите централни медии и национално представените организации на работодателите.

От 13.00 часа в Голям колегиум на Министерство на земеделието и горите, министърът на земеделието и горите Нихат Кабил и гостуващият по негова покана у нас министър на земеделието на Република Чехия Петр Гандалович ще дадат съвместна пресконференция. Преди това делегации, водени от министър Кабил и министър Гандалович, ще проведат двустранни разговори в МЗГ. В рамките на посещението на чешкия министър на земеделието и придружаващите го 35 чешки бизнесмени, на 19 юни 2007 г., от 10.30 ч., в зала „Сердика” на хотел „Шератон София – хотел Балкан”, ще се проведе българо-чешки бизнес форум, който ще бъде официално открит от министър Кабил и министър Гандалович.

Управителният съвет на Българският лекарски съюз и Управителният съвет на Българският зъболекарски съюз инициираха старт на преговорите по Националния рамков договор за 2008 година. За първи път преговорите стартират още преди средата на годината. Първата среща по преговорите ще се състои от 11.00 ч. в хотел “Родина”. Участие в срещата ще вземат УС на Български лекарски съюз, УС на Български зъболекарски съюз, УС и директорът на НЗОК, министърът на здравеопазването, ръководството на Парламентарната комисия по здравеопазване.

Кметът на София Бойко Борисов свиква в 11.00 ч съвещание, на което да бъде обсъден ходът на строителството на Околовръстния път, съобщиха от пресцентъра на общината. В съвещанието ще участвуват областният управител Тодор Модев, зам.-кметът Велизар Стоилов, главният архитект Петър Диков, представители на Фонд „Пътна инфраструктура и изпълнителят на обекта „Главболгарстрой”.

От 10.00 ч. в сградата на Столична община ще се проведе заседание за учредяване на Градски комитет за отбелязване на 130-та годишнина от Освобождението на София от турско робство /4 януари 2008 г./ и 130-та годишнина от обявяването на града за столица на България /3 април 2009 г./ Заседанието ще се проведе в зала №5, ет.5.

От 11.00 часа, в ТД на НАП София град, ул. „Аксаков” №21, залата на 7 етаж, директорът на ТД София град Светлана Паунова ще представи резултатите от изпълнението на приходите на дирекцията за първите пет месеца на годината.

От 10.30 ч., в централната зала на Гьоте-институт, в присъствието на министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и Н. Пр. Михаел Гайер, посланик на Федерална република Германия в България, директорът на Института по публична администрация и европейска интеграция (ИПАЕИ) към МДААР Димитър Пенков и директорът на Гьоте-институт в България Петер Андерс ще подпишат Меморандум относно въвеждането на многогодишна програма за обучение по немски език на служителите от българската държавна администрация.

Американската агенция за международно развитие (USAID) кани представители на медии да участват в конференцията на тема „Нови партньорства за развитието на бизнес и индустриални зони” във вторник, 19 юни, в 08:30 ч. в хотел Хилтън в София.

От 11.00 ч. в Зала „Алеко” на хотел „Хилтън” ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени данни от Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия за хроничната венозна болест.

Председателят на групата за приятелство с България в Държавната дума Евгений Фьодоров е начело на руска парламентарна делегация, която е на официално посещение в България
. На 19 юни 2007 г. руските депутати ще разговарят с изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Станимир Бързашки и с председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. По-късно делегацията ще бъде в Плевен, където ще посети паметника на Цар Освободител, ще положи цветя на Костницата и ще разгледа панорамата “Плевенска епопея 1877”. Преди отпътуването си за София руските гости ще дадат пресконференция в сградата на Областната управа в Плевен.

От 10 ч. в централата на КНСБ Съюзът на транспортните синдикати в България към КНСБ и ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България ще дадат пресконференция на тема “Ще се приземи ли българската карго авиация?” – последиците за висококвалифицираните специалисти и работници, за бранша и за българската икономика.

Представителство на Агенцията на ООН за бежанците в България /ВКБООН/, Държавна агенция за бежанците при МС, Български червен кръст, Български хелзинкски комитет, "Каритас" - България, Съвет на жените бежанки, Етиопско земляческо дружество, Съвет на бежанците в България, организират пресконференция от 13.00 ч. в БТА по случай 20 юни - Световен ден на бежанците.

Работещите в бранш “Горско стопанство” ще проведат шествие от храм-паметника “Св. Александър Невски” (започва от 10.30 ч.), което ще приключи с протестен митинг от 11.00 ч. на пл. “Независимост”.
На свое заседание Стачният комитет на бранш “Горско стопанство” към Национална Федерация “Земеделие и горско стопанство” на КТ “Подкрепа” взе решение за внасяне на стачни искания по Закона за уреждане на колективни трудови спорове и започване на преговори, за 100% увеличение на работната заплата в сектора.

От 10.00 ч. в Заседателната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа (ул. “Аксаков” 1) ще бъде проведен публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на ресторант “Рибен кът” в Слънчев бряг.Половин час по-късно, от 10.30 ч., в същата зала ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в обществената поръчка на МДААР с предмет “Доставка на интернет трафик за нуждите на интеграционната система на електронното правителство”.

В продължение на инициативата си срещу неравностойното третиране на семействата с близнаци, Сдружение “Настоящи и бъдещи майки”, организира кръгла маса с институциите, която ще се състои на 19 юни 2007 г. от 9.30 часа в залата на хотел “Глория Палас” (София, бул. “Мария Луиза” № 20.), с участието на актрисата Елена Петрова и журналиста Крум Савов, които са и лица на кампанията.

Ще се проведе заседание на управителния съвет на Гражданско сдружение “Движение за национална демокрация” в 11.00 ч. в дипломатически клуб Горна Баня. Ще бъде обсъдена възможността за създаване на местни структури. Заседанието е закрито за медии.

Книгата на Алек Попов – “Черна кутия” ще бъде представена от 18:30 ч., в книжарница Хеликон – Витоша, бул. “Витоша “ №62, вход от бул. “Патриарх Евтимий”.

По случай 20 години от създаването на Национален музей "Земята и хората" през музея ще се проведе концерт от 17:30 часа, на който ще има изпълнения от музиканти и поети. Слово ще произнесе и директорът на културния център доц. д-р Михаил Малеев.

От 18.30 часа в ресторант “Блу Меджик” ще се проведе кръгла маса с представители на медиите, неправителствение организации и местната администрация за представяне и обсъждане на Комуникационна старетигя и Комуникационен план за действие, разработени по проект “Планиране на икономическото развитие на малцинствените групи в Община Търговище”, по Програма “Aктивни услуги на пазара на труда”. На събитието са поканени да присъстват представители на местните и национални медии. Организатори на събитието са Сдружение “Мисионис” и Община Търговище.

Кметът на Видин д-р Иван Ценов ще открие в 11,00 ч. първото защитено жилище на територията на Дома за деца с умствена изостаналост в с. Гомотарци. В него занапред в близка до семейната среда ще живеят 8 от възпитаниците на дома, навършили 18 години.

В 10.30 ч. в Балабановата къща ще има пресконференция, организирана от Дирекция „Евроинтеграция”. Тя ще бъде посветена на работата с младежките формации в града ни. В 11.00 ч. на същото място ще се проведе и работна среща на тема „Участие на младите хора при формиране и реализация на местната младежка политика” между общински експерти и ръководства на младежки организации. На срещата ще присъства и кметът на Пловдив Иван Чомаков.

Редовна пресконференция на кмета на община Варна Кирил Йорданов ще се проведе от 11.00 ч.

"ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4883 |13.06.2007 Предстоящи събития на 14 юни . 0| 4799 |11.06.2007 Предстоящи събития във вторник . 0| 6862 |06.06.2007 Предстоящи събития . 0| 6136 |30.05.2007 Предстоящи събития на 31 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads