Реклама / Ads

 

1| 3840 |16.08.2021 НОВИНИ

Премиерът Янев уволни и зам.-министър на околната среда

.
Стефан Янев
Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Емилия Тончева. Тончева е освободена от поста по нейно искане. Това написаха до медиите от пресцентъра на Министерски съвет.

Емилия Тончева е завършила „Право“ в Университета за национално и световно стопанство и развива активна адвокатска практика. През последните 10 години работи успешно в областта на административното право, като специализира в регулации, свързани с различни европейски програми. Има сериозен опит и в областта на екологичното право и по-специално - по въпроси за опазване на биологичното разнообразие.

 

Задълбоченият интерес към природозащитната дейност я подтиква към придобиването и на магистърска степен по „Екология и ООС“ - в Биологическия Факултет на СУ „Свети Климент Охридски“, което представлява уникално съчетание от правни знания и професионално разбиране на проблемите на екологията. Като дипломант в Катедра „Екология и ООС“ (през 2020 г.) разработва и защитава дипломна работа на тема: „Екологична значимост на зоологическите градини и приносът им за опазване на биологичното разнообразие“ с Научен ръководител: гл. ас. д-р Венислава Спасова и Рецензент: проф. д-р Даниела Симеоновска – Николова.

 

Била е доброволен сътрудник към Българската орнитологическа централа. В практиката си на орнитолог и на основата на личните си интереси има натрупан теренен опит; участие в различни дейности свързани с мониторинг на птичите популации, както и в събития и дейности, организирани от различни природозащитни организации.

 

Занимава се с фотография на животински видове и дива природа и често посещава защитени територии в страната и чужбина. През 2016 г. получава награда за спечелено второ място във фотоконкурса „Уики обича Земята“ – със снимка на белоглав лешояд, заснет в Източни Родопи. Фотографията е номинирана от Съвета по маркоиздаване към Министерство на транспорта, съобщенията и информационните технологии на Р България и е издадена и валидирана като официална българска пощенска марка.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2487 |16.08.2021 Премиерът Янев се срещна със земеделците, обсъдиха проблемите им . 3| 3561 |16.08.2021 Рашков уволни дисциплинарно директорa на областната дирекция на МВР в Пловдив . 2| 2418 |13.08.2021 Стефан Янев: В момента ситуацията с пожарите е овладяна . 2| 2519 |13.08.2021 Вицепремиерът Пеканов: Не бива европейските средства да се концентрират в един регион

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ