Реклама / Ads
0| 3237 |28.12.2022 НОВИНИ

Премиерът на Израел представи управленската си програма

.
Израелският премиер Бенямин Нетаняху
Израелският премиер Бенямин Нетаняху представи програмата на новото правителство, която е фокусирана върху разширяването на заселването на Западния бряг, съобщават световните агенции.
 

Номинираният за министър-председател Нетаняху реализира коалиционните споразумения, след като неговите потенциални крайнодесни партньори дадоха уверения, че ще служат на всички израелци и няма да променят радикално стратегията си в конфликта с палестинците.

 

Нетаняху се обръна към израелския еднокамарен законодателен орган Кнесет ден преди новосформираното му правителство да положи клетва. Той каза, че "еврейският народ има изключително и неотменимо право върху всички части на земята Израел". Премиерът

заяви, че целта е "насърчаване и развитие на заселването във всички части на страната", като уточни, че това ще включва Юдея и Самария, библейските имена на Западния бряг.

 

На фона на въпроси относно позицията по палестинския въпрос Нетаняху заяви, че "правителството ще работи за укрепване на силите за сигурност и за оказване на подкрепа на бойците и полицейските служители, за да се борят и да победят тероризма", но в същото време той се отказа от налагането на религиозен закон.

 

Ръководителят на религиозния ционизъм Бецалел Смотрич, който ще бъде министър на финансите и ще държи властта над еврейските селища в окупирания Западен бряг, каза, че ще "укрепи свободите на всеки гражданин и демократичните институции в страната".

Предлагайки отлагане на предишни призиви към Израел да анексира Западния бряг - ход, който може да доведе до дипломатически разрив с Вашингтон и арабските държави - Смотрич каза, че неговият "план за заселване не включва промяна на техния политически или правен статут".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3334 |27.12.2022 Премиерът на Япония уволни четвърти министър в опит да заздрави засегнатото от скандали правителство . 2| 3049 |23.12.2022 Премиерът Донев с благодарствено писмо до Фон дер Лайен . 6| 2899 |21.12.2022 Премиерът на Сърбия: На ръба на война сме с Косово . 0| 3132 |19.12.2022 Премиерът на Косово посочи, че блокадите в страната няма да останат дълго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads