Реклама / Ads
2| 3942 |03.03.2019 НОВИНИ

Преподавател: Историята ни учи на нещата, които са ни оформили като хора

.
”Историята ни учи на нещата, които са ни оформили като хора. Който не си познава историята, е обречен да я повтори”. Това заяви пред bTV преподавателят по предприемачество Калин Радулов по случай Националния празник на България.
 

"Ако нашата крайна цел е да подобрим нашата страна, то където да ни закара пътят, ние трябва да се върнем и да дадем обратно на България, с което да я направим едно по-добро място за живеене", категоричен е той.

По думите му в днешно време учителите спират да бъдат едиствен източник на знание, тъй като в днешния 21 век знанието може да бъде намерено навсякъде.

Според Радулов обаче ролята на учителя продължава да бъде на водач, с което да намери призванието на учениците, да ги подбута в правилната посока, да ги подкрепи да преследват целите си и да изпълнят мечтите си.

 

Той припомни, че е завършил образованието си в Швеция и се е върнал в България да преподава предприемачество, защото може да сътвори повече за страната ни.

Радулов изтъкна, че е станал учител по случайност и не го е търсил активно, но е избрал предприемачеството, защото имало създадена такава дисциплина. По този начин е решил, че трябва да си даде шанс да предаде това, което е научил на по-младите.

"Колкото по-рано започнем да преподаваме, толкова по-бързо можем да имаме успехи и да постигнем по-високи резултати", подчерта Радулов и допълни, че винаги започва с теория, но в часовете му има и практически часове.

 

Той отбеляза, че учи децата и на нещата, които ще ги изградят като личности - дребните неща в човешките взаимоотношения във всичко, с което се занимават.

Радулов вижда надежда в младите хора най-вече с добрите примери, защото всяка една наша стъпка трябва да ни води към крайната цел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 9508 |26.01.2019 Йончева: Те извадиха голямата бухалка, ще сме част от историята, ако ги спрем . 16| 4522 |08.12.2018 Каракачанов: Няма да подкрепим Македония за НАТО и ЕС, ако изопачава историята . 3| 3974 |09.11.2018 Станка Желева: Някои пренаписват мръснишки историята, петнят името на баща ми . 0| 4443 |09.11.2018 Николай Николов: ГЕРБ ще остане в историята с ”видим резултат” закрито 142-годишно училище в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads